Fietsdrager auto

Fietsendrager voor de auto | Bent u voornemens een fietsdrager te kopen? Voor op uw auto of elektrische auto? Er is veel keus: dragers voor op de trekhaak, fietsdragers voor een auto zonder trekhaak, voor op het autodak of voor op de achterklep van een driedeurs dan wel vijfdeurs auto. Verder hebben fietsendragers diverse eigenschappen; zo zijn kantelbare, inklapbare dragers populaire opties. Daarnaast is er veel keus aan merken en modellen waarbij de fietsdrager gemaakt is voor 1 dan wel 2, 3 of 4 fietsen. De bekende merken zijn met name Thule, XLC en Twinny Load.

Soorten auto fietsdragers

Fietsendragers voor de auto zijn kortweg te onderscheiden in drie soorten: voor op de trekhaak, voor op de achterklep en voor op het dak.

Fietsendrager auto / trekhaak

Een fietsendrager voor op de trekhaak is er voor 2 fietsen, 3 fietsen en 4 fietsen. Ze zijn er in varianten die kantelbaar zijn, zodat de kofferbak extra goed bereikbaar blijft. Ze zijn doorgaans ook inklapbaar. Mits de auto erover beschikt, ligt het kopen van een fietsdrager voor de trekhaak vaak voor de hand. Alleen al vanwege de bereikbaarheid en het grote belastbare gewicht, waardoor ook (meer) elektrische fietsen makkelijker mee te nemen zijn. Houd wel rekening met de kogeldruk. Uitgebreide informatie leest u op: Fietsendrager trekhaak.

 

Fietsendrager auto

 

Fietsendrager auto / zonder trekhaak

Een fietsendrager zonder trekhaak geeft twee mogelijkheden: een exemplaar voor aan de achterklep van de auto of een exemplaar voor op het dak; om precies te zijn op de dakdrager. Beide varianten zijn ook een optie voor als de trekhaak van de auto al is vergeven aan een caravan of andere aanhanger. Lees hieronder verder voor aanvullende informatie.

Fietsendrager auto / dak

Een fietsdrager voor op het dak biedt plaats aan meestal maximaal 2 fietsen. De drager wordt geplaatst op dakdrager van de auto: deze moet dus eerst worden geplaatst als er nog niet één standaard op aanwezig is. Op een dakdrager kunnen beter alleen de wat lichtere fietsen. Ook voor een e-bike is een fietsdrager voor op het dak van auto minder of niet geschikt. Houd bij een fietsdrager op het dak van de auto ook rekening met de wat lastigere positie bij het plaatsen en pakken van de fiets. Houd daarnaast, zeker bij lange tochten, rekening met een grotere windweerstand. Het plaatsen van de fiets(en) kan met vorkmontage, via het frame of via de wiel(en). Voor op de dakdrager kunt u verschillende type fietsdragers kopen, op maat voor de betreffende fiets(en). Lees uitgebreide informatie bij: Fietsendrager dak.

Fietsendrager auto / achterklep

Een fietsendrager voor op de achterklep is geschikt voor 1, 2 of 3 fietsen. Hebt u een auto zonder trekhaak? Dan is deze variant een mooie uitkomst. Met een fietsdrager voor de achterklep kunt u nog gewoon bij de kofferbak. Houd wel rekening met een beperkter draaggewicht dan een variant voor op de trekhaak. Zo zullen er bijvoorbeeld niet gauw drie e-bikes op kunnen. Een fietsdrager voor achter aan de kofferbak is verder geschikt voor alle soorten fietsen en past op de meeste drie- en vijfdeurs auto's. Ze zijn bovendien gemiddeld lager geprijsd.

Fietsendrager auto / 2 fietsen / 3 fietsen / 4 fietsen

Een fietsendrager nodig voor slechts 1 fiets? Of voor 2 fietsen, 3 fietsen of zelfs 4 fietsen? Zijn twee fietsen voldoende, dan komen alle soorten fietsdragers voor de auto in aanmerking, ook die voor op het dak. Heeft u een drager nodig voor drie fietsen, dan blijven meerdere trekhaak- en achterklepmodellen over. Wilt u vier fietsen waaronder ook meerdere e-bikes kunnen vervoeren met de auto, dan rest het kopen van een fietsendrager die op de trekhaak past. Natuurlijk is ook altijd een combinatie van meerdere soorten fietsendragers mogelijk.

 

Fietsdrager auto

 

Montage & veiligheid

Natuurlijk verschilt de wijze van monteren per soort fietsdrager. U kunt er echter bij alle modellen en methoden van op aan dat de veiligheid bij normaal gebruik gegarandeerd is. Zowel voor u, uw medeweggebruikers als voor de fietsen en e-bikes zelf, die krasloos en zonder schade veelvuldig van en op de fietsdrager moeten kunnen. Wat betreft de betrouwbaarheid van de bevestiging: zo is bij fietsdragers voor op de trekhaak een hoor- én zichtbare vergrendeling van de borging ingebouwd. Bij varianten voor op de achterklep is er een ingenieus systeem van haken, gespen, draagarmen en schokabsorberende elementen. En een fietsdrager voor op het dak wordt solide gemonteerd aan de dakdrager, terwijl de fietsen op hun beurt via het frame, wiel en/of voorvork stabiel hun plek vinden.

Inklapbaar en kantelbaar

Verder zijn veel fietsendragers voor de auto inklapbaar en/of kantelbaar. Inklapbare fietsendragers zijn niet alleen bij niet-gebruik compact op te bergen, maar hebben ook onderweg zo hun voordelen voor wanneer er géén fietsen mee hoeven. Het staat netter, u kunt nog beter bij de kofferbak en het zorgt zelfs voor een mindere luchtweerstand en daarmee gunstiger brandstofgebruik. Alle soorten fietsdragers zijn inklapbaar, deels afhankelijk van merk en model. Een deel is ook kantelbaar. Dit laatste geldt bij fietsdragers op de trekhaak. Een kantelbare fietsdrager is er met en zonder pedaal. Meestal is sprake van het laatste. Bij zo'n drager met kantelfunctie kunnen bij het kantelen de fietsen er gewoon op blijven staan. Dat maakt dat u (nog) makkelijker in de bagageruimte van de auto kunt. 

 

Fietsendrager auto kantelbaar

Fietsendrager auto kopen

Vind hier goedkope fietsdragers voor de auto van uitstekende kwaliteit, naast fietsdragers van de beste merken. Fietsparadijs.com heeft alle kennis in huis om u goed te informeren, de beste prijs te bieden én te zorgen voor een snelle, betrouwbare verzending. Zo heeft u de nieuwe fietsendrager zo goed als direct in huis en kunt u er met auto én fietsen veelvuldig op uit!

Daarom Fietsparadijs.com:

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten

SALE XLC Fietsendrager Azura Easy LED 2.0
XLC Fietsendrager Azura Easy LED 2.0
De lichtgewicht fietsendrager Azura Easy LED is eenvoudig te bevestigen op de trekhaak. De drager is inklapbaar en voorzien van ledverlichting. Het maximale laadvermogen is 60 kg. Ook geschikt voor e-bikes.

€430,00 €399,95

Informatie
SALE Twinny Load Fietsendrager eCarrier II
Twinny Load Fietsendrager eCarrier II
Deze stabiele (elektrische) fietsendrager van Twinny Load - de eCarrier II - biedt twee bikes een veilige plek. Met snelle koppeling, kantelfunctie, spanbandjes met slot, lampen, kentekenplaatverlichting en 13-polige stekker. Verfijnde vorm, goed materiaa

€324,95 €294,95

Informatie
XLC Fietsendrager Azura Xtra LED 2.0 – kantelbaar
De lichtgewicht fietsendrager Azura Xtra is eenvoudig te bevestigen op de trekhaak. Inklapbaar, kantelbaar en voorzien van ledverlichting. Het maximale laadvermogen is 60 kg. Ook geschikt voor e-bikes.

€529,95

Informatie
Twinny Load Fietsendrager eCarrier Base
De eCarrier Base is een stabiele (elektrische) fietsendrager van Twinny Load . De drager biedt twee bikes een veilige plek. Voorzien van een snelle koppeling, een kantelfunctie, lampen en een 13-polige stekker. De drager is stevig en handig in gebruik.

€224,95

Informatie
Peruzzo Fietsdrager Cruiser Delux
Deze fietsendrager kunt u gebruiken zonder trekhaak. U monteert deze drager aan de klep van de kofferbak. Hij is geschikt voor 3 fietsen met een totaal gewicht van 45 kilo.
SALE XLC Oprijgoot Azura - universeel - inklapbaar
XLC Oprijgoot Azura - universeel - inklapbaar
Universele oprijgoot van XLC. Inklapbaar en licht in gewicht. U heeft voor bevestiging geen gereedschap nodig. Ideaal om te gebruiken bij fietsendragers Azura Easy en Azura Xtra.

€59,95 €54,95

Informatie
Twinny Load Fietsendrager Easy
De naam zegt het al: de Twinny Load Easy fietsendrager - voor twee fietsen - plaatst u met gemak op de trekhaak. En ervan af is deze inklapbare drager bijzonder compact. De Easy kan 30 kg gewicht aan, heeft een foam beschermlaag en is voorzien van slot.
SALE XLC Fietsendrager Almada Work-E VC-C07 Zwart/Zilver
XLC Fietsendrager Almada Work-E VC-C07 Zwart/Zilver
De kantelbare fietsendrager Almada Work-E is eenvoudig te bevestigen en biedt plaats voor twee fietsen. De drager is voorzien van brede wielgoten, LED-verlichting en is ook geschikt voor e-bikes. In 2023 als beste getest door de Consumentenbond!

€699,95 €599,95

Informatie
XLC Fietsendrager Almada Work-E Low Step VC-C08 Zwart/Zilver
De kantelbare fietsendrager Almada Work-E Low Step is eenvoudig te bevestigen en biedt plaats voor twee fietsen. De drager is voorzien van brede wielgoten, LED-verlichting en is ook geschikt voor e-bikes. Als beste getest door de Consumentenbond!

€649,95

Informatie
Carpoint Fietsdrager Universeel
Met deze universele fietsendrager van Carpoint neem u makkelijk uw fiets mee op uw dakdrager. De fietsendrager heeft een draaggewicht van maximaal 15 kg.
XLC Azura adapter derde fiets
Met deze accessoire van XLC neemt u makkelijk een derde fiets mee op uw fietsendrager van XLC. Deze Azura uitbreiding is eenvoudig te monteren en demonteren.

€124,95

Informatie
Twinny Load Oprijgoot E-Carrier/Wing
De Twinny Load oprijgoot is geschikt voor fietsendragers typen e-Carrier, e-Active, of e-Wing. Met deze oprijgoot rijdt u uw (elektrische) fiets zonder zware inspanning op de fietsendrager.
Pagina 1 van 2