Duurzaam ondernemen

Fietsparadijs.com hecht aan een duurzame wereld, met zo min mogelijk afval. Zo zijn wij ons in de dagelijkse praktijk bewust van het belang van hergebruik en inzet van mens, papier en overig materiaal.

Een voorbeeld? De van onze leveranciers ontvangen lege dozen karton geven we, letterlijk in afgeslankte vorm, een tweede leven. Dozen die anders géén dienst meer zouden doen, shredderen we ter vervanging van plastic opvulmateriaal ter bescherming van uw aangekochte product.

Hergebruik dozen en karton
En dozen van leveranciers die nog in prima staat zijn, sturen we graag uit als (extra) omhulsel van uw pakket. Overigens kan het hierdoor zijn dat u een andere merknaam daarop treft dan die van uw bestelling en inhoud.

Aan de andere kant zullen we géén tweede (om)doos gebruiken wanneer dat voor de bescherming van uw product niet noodzakelijk is!

Bewust ondernemen
Het nemen van onze verantwoordelijkheid komt verder tot uiting in onder meer: het alleen digitaal sturen van uw factuur; het efficiënt inzetten van werkmateriaal; het promoten van een 'paperless office', het faciliteren van flexwerken; en waar mogelijk het combineren van meerdere aankopen in één pakket.

Is er toch papier nodig, bijvoorbeeld voor de pakbon? Dan van een milieuvriendelijk soort en in een beperkt formaat.

Vragen en/of suggesties? Laat het ons weten!