Babyfietshelm - veilig, goed zittend en... schattig

Een babyfietshelm kopen? Dat wil je zorgvuldig doen. Dat jonge jongens en meisjes de beste bescherming moeten krijgen in het verkeer spreekt voor zich. Dat geldt niet in het minst voor de groep die al helemáál volledig afhankelijk is van hun ouder(s): baby's. Daarom zijn er ook fietshelmen speciaal gemaakt voor de allerkleinsten. Deze helmen zijn geschikt voor de allerkleinste hoofden...

Er is nog een bijkomend voordeel: met één van de baby valhelmen zoals te vinden op Fietsparadijs.com, oogt uw kind in de leeftijd tot en met 1 jaar nog schattiger dan hij of zij al is...!

Wat écht belangrijk is
Een baby zo toereikend mogelijk beschermen tegen een val van de fiets. Dat is het enige wat écht telt bij het kopen van een fietshelm voor baby's. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat het gewoon een hartstikke leuke helm is. Daar wordt u blij van, maar omstanders en de baby óók!

Waarop letten bij het kopen van een baby fietshelm?

Waar moet u bij het kopen van een fietshelm XXS op letten? We noemen hier 'XXS', maar afhankelijk van het merk kan de aanduiding van de babyfietshelm ook XS of zelfs S zijn. Hoe dan ook, in combinatie met de gemeten hoofdomtrek kan het niet mis gaan. Bij elke helm geven we u daarvoor online alvast alle specificaties die het een en ander verduidelijken. Babyhelmen beginnen bij een minimale omtrek van 44 centimeter en kunnen een maximale hoofdomtrek hebben van zo'n 50 centimeter. Uiteraard is de ene baby groter dan de andere en geldt: meten is weten.

Voor de beantwoording van vragen als:

 • Hoe draag je de babyfietshelm?
 • Hoe meet je de hoofdomtrek?
 • Hoeveel speling mag de helm hebben?
 • Kun je deze ietwat op de groei kopen?
 • Gevallen... wat dan?
 • De fietshelm van een paar jaar oud nog gewoon gebruiken?
 • Hoe zet je de babyfietshelm op het hoofd?

... verwijzen wij je naar onze hoofdpagina met kinderfietshelmen.

Waarom precies een babyfietshelm?

In Nederland is het dragen van een helm door baby's voorop of achterop de fiets (nog) niet verplicht. Wel zijn er duidelijke redenen waarom een fietshelm wel eens zeer gunstig kan uitvallen voor baby's en kinderen in het algemeen. Een helm vangt bij een onverhoopt ongeluk de ergste klap van de ontstane krachten op - in plaats van het hoofd. Dit kan trauma's in de hersenen helpen voorkomen. Helmen voor baby's zijn daarbij natuurlijk net zo veilig als alle andere kinderfietshelmen op deze site. Voor al deze helmen geldt namelijk dat ze voorzien zijn van hetzelfde Europese keurmerk (EN 1078) dat onder meer betrekking heeft op de mate van bescherming en veiligheid.

Gewicht, prijzen en merken fietshelmen voor baby's

Hoe zwaar is een babyhelm? De babyhelmen in deze webwinkel zijn lichtgewicht helmen en wegen gemiddeld 190 gram. Er zijn vanzelfsprekend meerdere merken fietshelmen voor baby's. Zoals de A-merken Yepp en Kiddimoto, maar ook topmerken als Bobike, ABUS en prijsvechter Polisport. In elke prijscategorie is er een goede babyhelm te vinden. Al deze merken hebben een ruim aanbod van dit type fietsaccessoire: veilige fietshelmen voor baby’s in de leeftijd tot ongeveer 1 jaar.

Voordelen Fietsparadijs.com

 • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
 • Standaard lage prijzen
 • Snelle verzending, uit voorraad
 • Ook afhalen mogelijk
 • Betrouwbare levering, via PostNL
 • Beste productinformatie
 • Uitstekende klantenservice
 • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten
Polisport Babyhelm Birdy
Mega snoezig, deze Birdy babyhelm voor meisjes! De helm biedt optimale bescherming voor uw kleintje. Voorzien van handige details zoals Easy-Locksysteem en insectennet. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN 1078.
Polisport Babyhelm Elephant
Mega schattig, deze babyhelm met olifantje voor jongens! De helm biedt optimale bescherming voor uw kleintje. Voorzien van handige details zoals Easy-Locksysteem en insectennet. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN 1078.
Urban Iki Kinderhelm Bincho Black maat XS
Deze lichtgewicht kinderfietshelm van Urban Iki is een prettig zittende helm met in-mold constructie, zachte padding en goede ventilatie. De zwarte babyfietshelm past bij andere fietsaccessoires van Urban Iki.
Melon Kinderhelm Urban Active Bumblebee XXS-S
Deze kinderfietshelm van Melon is individueel in te stellen en zit daardoor als gegoten. Het is een sterke en toch erg lichte helm. Voorzien van fraaie print, reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Polisport Babyhelm Rainbow xxs
Voor de allerkleinsten! Die wilt u beschermen als de allerbeste. Met deze simpelweg goede helm doet u dat probleemloos. Een babyfietshelm speciaal ontworpen voor kleine hoofden. Met eenvoudig sluitsysteem en in kleuren die uw kleine doen glunderen!
Pagina 1 van 1