Frametas

De frametas is een efficiënt tasje voor de fiets, e-bike, sportieve bike en andere soorten fietsen. Net als de stuurtas en de zadeltas kan er van alles in mee om onderweg op de tweewieler snel bij de hand te kunnen hebben. De A-fabrikanten van onze zadeltasjes hebben gezorgd voor veel mooie frametassen én heel veel keus.

Een klein exemplaar kan al reuze praktisch zijn. Grotere frametassen bieden vanzelfsprekend nog meer mogelijkheden. In een kleinere variant past al gauw bijvoorbeeld de mobiele telefoon, een standaard bandenplakset of montagesetje, een energiereep, reservehandschoenen en extra cijferslotje. In een grotere frametas passen al gauw wat grotere kledingstukken voor tijdens een trekking tocht, een bidon, camera en de lunchbox, om 'zomaar' enkele handige voorbeelden te noemen.

Mooie frametassen in elk segment

Onze frametasjes zijn er in allerlei stijlen. Chique Italiaans? Verkopen we. Andere stijlvolle frametassen van de merken die zich extra focussen op design? Hebben we. Waterdichte varianten? Uiteraard, juist! Traditionele exemplaren die degelijk zijn uitgevoerd, zoals in rustig zwart? Perfect afgewerkt met aandacht voor veel details? Of ronduit sportieve frametassen? Tassen van Vaude, Thule, Ortlieb én frametassen van merken uit het goedkopere middensegment? We hebben ze allemaal.

Fietsvakantie en lange tochten
Zeker voor wie op fietsvakantie gaat of veel langere fietstochten maakt, is een frametas erg bruikbaar. Onder andere voor op sportieve fietsen zoals de racefiets, trekking fiets en mountainbike biedt een frametas dé extra ruimte. Enerzijds voor resterende spulletjes en anderzijds voor spullen die u graag tijdens het fietsen of in de pauze binnen handbereik heeft.

Frame bags: de andere benaming van frametassen

'Frame bags' is de Engelse, eveneens veel gebruikte benaming voor dit type fietstas. We hebben al aangestipt dat er vele soorten van zijn. Zowel wat betreft de stijl, de indeling als de grootte. En niet te vergeten: de verschillende vernuftige eigenschappen. Er zijn zelfs grotere formaten waarin een drinkreservoir past. Dan hebben we het nog niet over de manieren van bevestigen en over de precieze plek bij het frame! Frame bags zijn er namelijk voor boven én onder de bovenbuis.

Een frametas vormt geen zware belasting

Een frametas belast de fiets / elektrische fiets of bijvoorbeeld de mountainbike niet te zwaar. Dat is prettig voor de balans. Het plaatsen van een frametas gebeurt vaak met riempjes of klittenband, onder of op de bovenbuis. Een veelgebruikte aanvulling zijn verstelbare riempjes of klikgespen; voor een stevige bevestiging aan óók de stang eronder of de stuurpen.

Frametas onder de bovenbuis

Frametassen onder de bovenbuis zijn vaak driehoekig. Zo passen ze mooi in het fietsframe. Maar er zijn ook kleinere, langwerpige frametassen. Daardoor blijft er onder de tas nog ruimte vrij voor een bidonhouder; niet zelden van toepassing. De grootte van frametassen varieert van minder dan één tot wel 8 liter inhoud. Het is maar net hoeveel bergruimte nodig is.

Frametas op de bovenbuis

Er zijn ook compacte frametassen voor bovenop de bovenbuis van de fiets / e-bike. Een logische term van dat soort frame bags is dan ook 'bovenbuistassen' of 'top tube bags'. Met een frametas op de bovenbuis zijn de spullen zoals een smartphone, snacks of portemonnee al helemáál snel voor het grijpen. Deze tassen zijn vaak met één hand te openen. Zo kunt u onderweg die banaan, zonneklep of ander onmisbaar voorwerp pakken zonder daarvoor te hoeven afstappen.

Waterdicht en transparante hoes
Sommige bovenbuistassen hebben een waterdichte smartphonehoes met venster. Zo kunt u onderweg op de telefoon blijven kijken, zoals voor navigatie. Logischerwijs zit deze tas eerder iets verder naar voren dan verder naar achteren op de fiets.

Voordeel van frametas voor bikepacking

Frametassen zijn heel geschikt voor bikepacking; backpacken met de fiets. Bij bikepacking is de verdeling van het gewicht van de bagage van essentieel belang. De inhoud zal dan ook worden verdeeld over meerdere fietstassen, zoals die aan het stuur, het frame, de voorvork en bij het zadel. Een frametas heeft het voordeel een laag zwaartepunt te hebben. Daardoor is het ook een goede tas voor het opbergen van wat zwaardere spullen, zoals kookgerei en klein gereedschap.

Licht van gewicht
Bikepacking frame bags zijn over het algemeen licht van gewicht en waterdicht, of minimaal sterk waterafstotend. Bekende merken bikepacking fietstassen zijn Vaude, Thule en Ortlieb. Als vermeld hebben we ook veel andere, goede merken.

Vind hier een groot aanbod aan frametassen en bovenbuistassen.

Vind de frame bag die bij u past: qua omvang, prijs, merk, uiterlijk, kwaliteit en mogelijkheden!

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten

SALE ABUS Frametas Oryde ST2250 1,8L Zwart
ABUS Frametas Oryde ST2250 1,8L Zwart
De ABUS Oryde ST2250 is een functionele frametas met handige indeling, sleutelhaak en groot compartiment. Ideaal voor het meenemen van sommige fietssloten. De tas is gemaakt van hoogwaardig materiaal, is waterafstotend en voorzien van reflectie.

€29,95 €22,95

Informatie
ABUS Frametas Basico ST5200 1,2L
De ST5200 is een frametas uit de instapserie Basico van ABUS. Voorzien van een ruim hoofdvak en een extra zijnetje, reflectie en klittenbandbevestiging. De inhoud is 1,2 liter.
ABUS Frametas Chain Bag ST 2012
De ABUS Chain Bag is een frametas van 0,6 L voor het beschermd opbergen van een kettingslot. Bevestiging met klittenband of op een bidonhouder.
Ortlieb Fork-Pack Plus Black 5,8L
Een waterdichte zwarte voorvorktas uit de bikepacking-serie van Ortlieb, met een inhoud van 5,8 liter. De tas wordt bevestigd aan de voorvork met een Quick Lock S-adapter.
Basil Frametas Sport Design 1 liter Zwart
Zéér compact, voor allerhande spulletjes voor fiets en persoon. De frametas Sport Design met binnenvakje heeft bovendien een veilige plek voor de smartphone, achter een touchable venster. Waterafstotend, met uitgang voor oordopjes, regenhoes en reflectie.
Deuter Frametas Triangle Front Bag 1,5L Black
Een praktische, zwarte frametas van Deuter met een ritssluiting en reflectie. Eenvoudig voor in het frame van de fiets te bevestigen met klittenband.
AGU Venture Frame-pack Medium Zwart
Een zwarte frametas van AGU met een inhoud van 4 liter en reflectie. Deze bikepacking tas is waterbestendig en eenvoudig te bevestigen aan de bovenste framebuis.
Vaude Bovenbuistas Trailguide 5L Zwart
Een bovenbuistas voor de echte sportieveling. Deze tas van Vaude biedt ruimte voor 5 liter aan spullen, is gemaakt van PVC-vrij zeilmateriaal en waterdicht. Gemakkelijk te bevestigen, met uitneembare opbergzak.
ABUS Frametas Oryde ST2200 1,2L Zwart
Met de ABUS Oryde ST2200 krijgt u een functionele frametas, voorzien van een praktisch interieur met sleutelhaak. Het hoogwaardige materiaal is waterafstotend en de tas heeft reflectie. De inhoud is 1,2 liter. Bevestigen met klittenband.
Vaude Frametas Triangle Bag 1,7L Zwart
Deze frametas van Vaude is gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een inhoud van 1,7 liter. De tas is voorzien van reflectie en is makkelijk te bevestigen met klittenband.
AGU Venture Frame-pack Small Zwart
Een zwarte frametas van AGU met een inhoud van 3 liter en reflectie. Deze bikepacking tas is waterbestendig en eenvoudig te bevestigen aan de bovenste framebuis.
Jack Wolfskin Morobbia Fork Bag 7L Flash Black
Een sportieve, duurzame bikepacking-voorvorktas van Jack Wolfskin. De waterdichte tas heeft een inhoud van 7 liter, een rolltop-sluiting, een magneetsluiting en reflectie.
Pagina 1 van 8