Kinderfietskar

Een kinderfietskar kopen: voor welke leeftijd van kind of baby is een fietskar geschikt? Antwoord: een gebruikelijke leeftijd is 0-1 t/m 5-6 jaar, al kan het verschillen per kar. En hoeveel kinderen kunnen er in een fietskar? Antwoord: twee passen er doorgaans zeker wel in. Lees hier meer antwoorden op vragen over fietskarren, zoals: past er ook een Maxi Cosi in, hoe veilig zijn kinderfietskarren, met welke koppeling kun je deze bevestigen aan de fiets, e-bike of racefiets en welk gewicht kan erin mee? Zijn ze inklapbaar, goed op te bergen en welke details kan zo'n kar hebben?

Een fietskar bevestig je achter de fiets. Het kan behalve een gewone fiets of elektrische fiets ook gaan om een racefiets of soortgelijk model, zodat je er ook met je kind of kinderen een mooie tocht mee kan maken. Zeker aangezien een kinderfietskar ook achter een snellere fiets e-bike kan worden gebruikt, geldt dat stabiliteit en wegligging een essentieel onderdeel is bij de fabricage van kinderfietskarren door merken als Thule, XLC en M-Wave

Is een kinderfietskar veilig?

Voor de algehele veiligheid van het kind, de baby of de kinderen worden er bij een fietskar meerdere zekerheden ingebouwd. Ten eerste geldt dit wat betreft de solide koppeling en zekering, zodat de kar niet los zal geraken. Keurmerken als TÜV en GS letten voor een belangrijk deel op deze montagefactor. Maar er zijn méér aspecten die bijdragen aan het veilig vervoeren van het kind, en het mede daardoor zorgeloos kunnen fietsen. Goede reflectie - zowel voor als achter - is hiervan een voorbeeld, net als de aanwezigheid van een veiligheidsvlag, een bumper, een rem en een verstelbare gordel, dikwijls 5-puntsgordel. Overigens blijft ook het dragen van een kinderfietshelm achterin de fietskar het devies.

Fietskar, koppeling en veiligheid

>>> Voor alle eigenschappen, zowel qua koppeling, veiligheid als praktische elementen geldt uiteraard dat ze verschillen per merk en uitvoering van de betreffende kinderfietskar.

Fietskar voor kind en baby | welke leeftijden?

Ook qua hoeveelheid mee te nemen kleine personen, kunt u op Fietsparadijs.com bij de specifieke productbeschrijving altijd lezen wat de mogelijkheden zijn. Hetzelfde geldt voor de maximale lengte van de kinderen en het totale draaggewicht. In de regel is een fietskar geschikt voor minimaal twee baby's / kinderen in de leeftijd(en) van 6 maanden (wanneer een kind zelfstandig kan zitten) tot en met 5-6 jaar, met een lichaamslengte van maximaal zo'n 105 centimeter en meeneemgewicht van rond 40-50 kilo. Ook dit kan echter verschillen.

Kan er in de fietskar een Maxi Cosi mee?

Een fietskar voor een kind of baby heeft een belangrijk doel: de kar achter de fiets moet zorgen voor praktisch gemak en vele fijne fietskilometers voor zowel ouder (opa/oma) als baby's, peuters en/of kleuters achterin. Ook wat dit aangaat valt er het nodige te zeggen. Ten eerste vragen veel mensen zich af of er in een kinderfietskar een Maxi Cosi kan. Het antwoord daarop is simpel: bij sommige fietskarren behoort dit niet, bij sommige fietskarren weer wél tot de mogelijkheden.

Kinderfietskarren en praktisch gemak

Qua comfortabel plaatsnemen in de luxe kar op twee wielen, is er vaak een insectennet aan meerdere zijden. Géén kleine vliegjes in kleine gezichtjes derhalve, maar wel frisse lucht. Fietskarren zijn waterproof en voorzien van veel transparant materiaal, voor een prettig uitzicht onderweg in combinatie met de aanwezige ventilatie. Eigenlijk bij alle kinderfietskarren zijn er flexibele mogelijkheden wat betreft het open en dicht doen van flappen, kap en zijkanten: deze zijn oprolbaar en op meerdere manieren vast te zetten met klittenband, rits, klikgespen, lussen en/of elastiek.

Extra bagageruimte met een kinderkar

Ander praktisch gemak van een fietskar zit 'm in deze mogelijkheden: het meenemen van extra kilo's bagage in daarvoor bestemde vakken (zoals mooi weggewerkte zijvakken en compartimenten onder het zitgedeelte): ideaal voor speelgoed, een extra jas, drinkfles et cetera.

Inklapbare fietskarren die ook dienst doen als buggy

En dan zijn er nog fietskarren met opvallende extra's: denk aan een kinderfietskar die óók te gebruiken is als aanhanger en/of als buggy. Denk aan inklapbare kinderfietskarren die bovendien te gebruiken zijn als duwkar. Ideaal voor wanneer de fietstocht tussentijds wordt aangevuld met een kleine wandeltocht. Zo'n duwstang is vaak te verstellen in meerdere standen en voorzien van een flexibel te gebruiken polsband. 

Vragen? Fietsparadijs.com. Zie bijgaand het aanbod kinderfietskarren!

Waarom Fietsparadijs.com?

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Geen producten gevonden...
Pagina 1 van 1