Fietssloten

Een fietsslot kopen: het loont de moeite om even goed te kijken wat er op de markt is. Een belangrijk aandachtspunt is het keurmerk. Welke past bij de waarde van de fiets of e-bike? Hetzelfde geldt voor het type fietsslot. Welk past het best bij de tweewieler, het dagelijks gebruik én de locatie(s) waar de fiets doorgaans op slot staat? En dan zijn er nog de grootte, de lengte en het gewicht die invloed hebben op de dagelijkse mate van tevredenheid, in relatie tot de gebruiker en het soort fiets. Andere factoren om bij het kopen van een fietsslot op te letten, naast de prijs en prijs-kwaliteitverhouding, zijn de volgende. Is het een basisslot of betreft het een tweede slot voor extra beveiliging? En hoe zwaar weegt de wens en noodzaak voor één van de specifieke eigenschappen die fietssloten kunnen hebben? Denk aan kenmerken als een alarm, bijzonder uiterlijk, loop ring, transporttasje, auto clicksluiting, zachte coating, framehouder, kindvriendelijkheid of hightech elementen.

Wat het type fietsslot aangaat: we hebben alle soorten. Een kettingslot, beugelslot, ringslot, kabelslot, insteekketting, insteekkabel tot vouwslot. Daarnaast hebben we muurankers die ook voor fietsen en zeker e-bikes, in combinatie met een kettingslot, dubbel en dwars hun waarde kunnen terugverdienen. De investering ervan is nihil, gelet op de gemoedsrust en het voorkomen van diefstal. Daarnaast kunt u kiezen voor een cijferfietsslot en fietssloten met alarm.

Per categorie fietsslot (desgewenst even doorklikken) geven we een uitgebreide uitleg met de voordelen en nadelen ervan.

Fietssloten met ART-keurmerk

Veel mensen selecteren bij het zoeken naar een goed fietsslot op het ART-keurmerk. Dat is ook geheel terecht. De gradatie aan ART-sterren zegt iets over de bewezen sterkte en mate van diefstalbescherming. Daarom stellen verzekeraars een ART-fietsslot vaak verplicht. Lees meer info op onze ART-pagina's. Of ga direct naar onze ART-2 fietssloten of ART-3 e-bike en fietssloten. Daar vindt u sloten van de beste merken en beste kwaliteit.

Fietssloten voor maximale diefstalbescherming én gebruiksgemak

Of het nou een 'oudje' is, gewoon een mooie fiets, een kinderfiets, oma-fiets, crossfiets, bakfiets, sportieve fiets, dure e-bike of andere tweewieler, één ding is zeker: de tweewieler is van u en dat moet zo blijven.

Daarom is het handig een fietsslot te kunnen kiezen die voldoet aan de eigenschappen die voor u en de omstandigheden waarin de fiets / elektrische fiets verblijft, het meeste van nut zijn. Juist daarom heeft Fietsparadijs.com alle type fietssloten in huis. Met vele vormen van gebruiksgemak. En juist daarom geven we bij elk type slot én bij elk afzonderlijk slot een duidelijke uitleg over wat het product precies doet, kan en inhoudt. Zie de vele fietssloten hier in onze shop; waarbij u kunt filteren op type, merk, het ART-niveau, prijs en formaat.


TIP: Gebruik een tweede fietsslot. Het vermindert de kans op diefstal drastisch.

Een tweede slot gebruiken voor de fiets of e-bike, vermindert de kans op diefstal drastisch. Zeker als één van beide sloten de tweewieler verbindt aan een vast object, zoals een paal. Optillen en meenemen om de fiets op een rustige plek van het slot te ontdoen, is er voor de crimineel dan niet bij. Bovendien vergen twee verschillende sloten ook twee specialisaties. En: het kost beduidend meer tijd om de slot(en) te forceren. En tijd is, zeker ook voor criminelen, alleszins kostbaar.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer