Tweede fietsslot, ergens aan vast & andere tips tegen diefstal fiets en e-bike

Premies voor een e-bike diefstalverzekering stijgen of zijn gestegen, vooral in de steden. Dit is voor een belangrijk deel te wijten aan hogere diefstalcijfers. Voor een dief is een gestolen e-bike lucratief, want voor méér geld door te verkopen. Een belangrijk advies, van onder meer de Nederlandse verzekeringsaanbieders is daarom: zet uw tweewieler vast aan een boom, paal, hek of rek. Deze tip geldt ook voor het tegengaan van een andere gestolen fiets.

Een tweede fietsslot is zeer effectief. Verzekeraars worden in dezen veeleisender, en het gebruik van een tweede, ART-goedgekeurd fietsslot is steeds vaker verplicht. Ons advies: controleer uw polisvoorwaarden. Maar ook los van de verzekering geldt: voorkomen is veel prettiger dan genezen. Zeker als het relatief eenvoudig is om uw eigen fiets of e-bike gewoon voor uzelf te behouden, zonder rompslomp van een diefstal.  

Ringslot plus kettingslot
Zet daarom uw e-bike of gewone fiets niet alleen vast met het ringslot, maar óók met een tweede slot aan ‘de vaste wereld’, zoals dat heet. Op die manier kan een vreemde de (elektrische) fiets niet meenemen of in een busje laden, op weg naar een rustiger plek om het slot te kunnen forceren.

Dieven: hekel aan tweede fietsslot
Een andere reden waarom dieven een fiets met een tweede slot liever laten staan, is dat zij vaak maar één specialisme hebben! Bovendien is het – een open deur – veel arbeids- en tijdsintensiever om twee sloten open te breken dan één…

Voorbeelden fietssloten en combinaties
Een combinatie van uw standaard ringslot met bijvoorbeeld het kettingslot AXA Cherto Compact 95, het kettingslot ABUS Iven of het kettingslot ABUS Ivy is een goede optie. Voor thuis of op het werk kunt u ervoor kiezen een muuranker te plaatsen, waaraan u de fiets met het kettingslot vastlegt. Bedenk verder ook welke lengte van het kettingslot (bijvoorbeeld 85, 110, 140 of 170 centimeter) voor u voldoende en/of het meest praktisch is om de fiets aan het niet-verplaatsbare object vast te zetten. De genoemde kettingsloten zijn er op Fietsparadijs.com in meerdere maten. 

Advies voor e-bike: fietsslot ART 3   
Verder adviseert Fietsparadijs.com om duurdere fietsen, zoals een e-bike, als het even kan te beveiligen met een ART 3 slot! Zeker wanneer uw eigen verzekering dit adviseert of misschien zelfs vereist.
 
Nog 5 praktische tips om fietsdiefstal te voorkomen!
Naast het gebruik van een tweede fietsslot, zijn er méér tips die diefstal van uw fiets helpen tegengaan. Soms zijn deze verrassend eenvoudig…

  1. Plaats uw fiets of e-bike op een verlichte, openbare plaats, goed in het zicht. Een dief voelt zich hier niet op zijn of haar gemak.
  2. Nog beter, indien mogelijk: zet uw fiets of e-bike in een bewaakte stalling.
  3. Probeer ervoor te zorgen dat het kettingslot, kabelslot of beugelslot niet op de grond ligt. Zo kunnen dieven er minder makkelijk op slaan met een steen of ander hard voorwerp.
  4. Gebruikt u een beugelslot? Maak dit dan vast aan een uiteinde van het frame, in plaats van over een lange framebuis. Zo kan een dief niet veel kracht op het slot zetten door de fiets bijvoorbeeld op te tillen en rond te draaien.
  5. Maak uw fiets bij het op slot zetten ‘minder mooi’. Alleen al een oude plastic zak over het zadel maakt de fiets, zeker voor de gelegenheidsdief, al gauw minder aantrekkelijk om te stelen!


Goede fietshelm voor e-bike

De stijging van de premies is overigens óók het gevolg van extra risico’s op een ongeval, op een e-bike met hogere fietssnelheid. Draag daarom ook een goede fietshelm. Voor speed pedelecs (nog snellere e-bikes) is dit verplicht. Maar ook voor de gewone e-bike is bescherming van het hoofd zonder meer verstandig.

 

Lees meer
Filter uw productenSALE ABUS Kettingslot Iven 8210 110cm ART-2
ABUS Kettingslot Iven 8210 110cm ART-2
Tijdelijke ACTIE!! Kettingsloten van het model Iven voldoen aan de strenge eisen van uw fietsverzekering. Testwinnaar in de ANWB Slotentest 2022.

€64,95 €54,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Iven Chain 8210 140 cm ART-2
ABUS Kettingslot Iven Chain 8210 140 cm ART-2
De Iven Chain is een kettingslot van ABUS met een lengte van 140 cm. Met flexibele kettingsok, 8 mm vierkante schakels en ART-2 keurmerk. Winnaar ANWB Slotentest 2022!

€79,95 €64,95

Informatie
SALE Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 95 CM
Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 95 CM
De Cubic is een veilig, ijzersterk kettingslot van 95 centimeter lang met keurmerk ART-2. Met hoes van nylon en stofklepje.

€37,95 €29,95

Informatie
AXA Insteekketting RLC 140cm (zwart) met zadeltas
Fietsparadijs.com heeft deze AXA insteekketting van 140 cm met zadeltasje. Deze ketting heeft 5,5 mm dikke schakels en een zwarte nylon hoes.
SALE Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 120 CM
Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 120 CM
De Cubic is een veilig, ijzersterk kettingslot van 120 centimeter lang met keurmerk ART-2. Met hoes van nylon en stofklepje.

€42,95 €34,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Ionus type 8900 (ART-2) in het zwart
ABUS Kettingslot Ionus type 8900 (ART-2) in het zwart
Kettingslot van ABUS met het ART-2 keurmerk voor uw fietsverzekering. Dit zwarte, 110 centimeter lange slot is 2,2 kg.

€49,95 €42,95

Informatie
SALE AXA Ringslot Solid Plus + insteekkabel RLN Newton 150 ART-2
AXA Ringslot Solid Plus + insteekkabel RLN Newton 150 ART-2
De AXA Solid Plus is een hoogwaardig frameslot met extra brede opening voor bijvoorbeeld ballonbanden. Hier perfect gecombineerd met de AXA insteekkabel RLN Newton 150, voor maximale veiligheid en eenvoudig vastzetten van uw fiets.

€36,95 €29,95

Informatie
SALE ABUS Bordo Big XPlus 6000K 90 cm zwart SH
ABUS Bordo Big XPlus 6000K 90 cm zwart SH
De ABUS Bordo Big XPlus 6000K is een flexibel vouwslot van 90 cm. Kan gebruikt worden om meerdere fietsen vast te zetten, en inclusief framehouder.

€89,95 €72,95

Informatie
SALE AXA Ringslot Victory met ART-2 keurmerk (zwart)
AXA Ringslot Victory met ART-2 keurmerk (zwart)
De AXA Victory is het eerste slot met een volledig rondom gelast stalen slothuis. De Victory is 4x sterker dan traditionele ringsloten.

€37,95 €29,95

Informatie
SALE Simson Slotspray 100 ml
Simson Slotspray 100 ml
Fietsparadijs.com adviseert om uw slot goed te onderhouden. Met de slotspray van Simson heeft u jaren langer plezier van uw kettingslot, beugelslot of kabelslot!

€9,95 €8,95

Informatie
DoubleLock Kabelslot Cable Key 120/12 - 120 CM
De Cable Key 120/12 van DoubleLock is een flexibel, goed hanteerbaar en sterk kabelslot voor de fiets. Voorzien van een duurzame vinyl kabelhoes en een slotmechanisme dat veel trekkracht en ander dievengeweld aankan. Lengte: 120 cm.
Pro-tect Kettingslot Flint 90 CM ART-1
De Flint is een veilig, sterk kettingslot van 90 centimeter lang met keurmerk ART-1. Met een beschermhoes en een stofklepje. Geschikt als tweede slot.
Pagina 1 van 2