Loopfietsen: deze zijn er voor jongens en meisjes | Welke kiezen?

In een webshop gespecialiseerd in zowel leuke als nuttige fietsaccessoires mag de categorie 'loopfietsjes' niet ontbreken. Haast elk kind neemt, hoe jong ook, vanzelf plaats op een loopfietsje zodra er één in het oog valt: het is een natuurlijke voorbereiding op het latere, echte fietswerk. Meisjes en jongens oefenen zo spelenderwijs hun coördinatievermogen en leren om soepel in balans te blijven.

Leuke loopfietsen: vanzelfsprekend zijn loopfietsjes met deze doelgroep in het achterhoofd levendige fietsjes. Ze zijn er in vrolijke kleuren, soms met meegeleverde stickers, maar ook met prints van stoere en 'lieve' thema's. Zo zijn er loopsteppen met piraten- en Union Jack-design of bijvoorbeeld cherry- en bloemetjesdesign. Ook precies bijbehorende accessoires zoals helm, handschoenen, toeters en bellen met hetzelfde motief dragen bij aan het goede kindergevoel.

Loopfietsen voor 1, 2, 3, 4, 5 en wel 6 jaar
Loopfietsen zijn er voor de leeftijden rond 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar en soms nog veel ouder. Fietsparadijs.com heeft voor al deze leeftijden meerdere loopfietsjes beschikbaar. Daarbij kunt u kiezen uit merken zoals PexKids, Polisport en Kiddimoto. Elk merk en elk type loopfiets heeft uiteraard zijn eigen stijl en eigenschappen.

Loopfietsen van PexKids
De loopfietsen 'scooter' van PexKids bijvoorbeeld zijn geschikt voor kinderen van 2 tot zo'n 4 jaar. De fietsjes kunnen een lichaamsgewicht van zo'n 30 kilogram aan. Het zadel is in hoogte verstelbaar en het frame is van staal. PexKids heeft deze loopfietsjes voor meisjes en jongens rustig en stijlvol vormgegeven.

Loopfietsen van Polisport
De loopfietsen 'balance bike' van Polisport bijvoorbeeld zijn zelfs geschikt voor kinderen tot zo'n 5 jaar. Ook deze fietsjes zijn qua zadel in hoogte verstelbaar. Bovendien heeft dit type een ingebouwde stuurbegrenzer. Hiermee leert het kind controle houden over hoe ver het stuur maximaal kan draaien. Een ander prettig detail van de balance bike zijn de extra comfortabele, schokabsorberende wielen.

Houten loopfietsen van Kiddimoto
De loopfietsen van Kiddimoto bijvoorbeeld zijn (o.a.) van hout; berkenhout om precies te zijn. Net als bij de andere merken loopfietsen is er ook wat betreft het ontwerp aandacht voor jeugdig elan. Deze flitsende fietsjes van hout zijn er voor de kinderleeftijd tot aan wel 6 jaar. Ook hier is het zadel weer in hoogte verstelbaar en er is veel aandacht voor comfort: zoals voor de kleine kinderhand (gevormde handgrepen) en dito kinderbillen (comfortabele zitpositie).

Loopfietsen & veiligheid
Het spreekt voor zich dat juist loopfietsjes voor kleine baby's, peuters en kinderen moeten voldoen aan belangrijke veiligheidseisen, ook al begeeft een meisje of jongen zich er niet mee in het verkeer. Zo is bij dit product sprake van Europese regelgeving (CE), waar van toepassing kindvriendelijke verf en zijn er veiligheidscertificaten zoals TÜV en EN71.

Extra bescherming voor het kind
Ook zit bescherming, net als een ongeluk, 'm soms in een klein hoekje: zo zijn er loopfietsen met handvatten met speciale bumpers die de kinderhanden beschermen bij een val. Voor extra veiligheid - en extra leukigheid - kunt u overwegen om uw kind tevens een kinderfietshelm op te laten zetten.

Kortom; voor motorische ondersteuning en natuurlijk vooral ook veel kinderfietsplezier, heeft Fietsparadijs.com ook loopfietsen in het assortiment. Voordelig (!) geprijsde loopfietsen voor meisjes, jongens, peuters en baby's. Van hout, plastic / kunststof en ijzer.

 

Lees meer
Filter uw productenSALE S'COOL Loopfiets aluminium PedeX 01 - vanaf 2 jaar - oranje met blauw
S'COOL Loopfiets aluminium PedeX 01 - vanaf 2 jaar - oranje met blauw
Lichtgewicht aluminium frame en dito vork. Speedster banden met Reflex logo. Stevig kinderzadel. Handvatten met speciale grip voor kleine handjes. Een vorm die past bij topsnelheid. Frisse, stoere kleuren. Jongens en meisjes vanaf 80 cm: opgelet!

€139,00 €114,95

Informatie
FirstBIKE Loopfiets Limited Blauw - met rem
De FirstBIKE Loopfiets Limited helpt kinderen spelenderwijs bekend raken met het fietsen zonder zijwieltjes. Geschikt voor kinderen van 22 maanden tot 5 jaar. Met rem en speciale Schwalbe banden. Wereldwijd onderscheiden met meerdere prijzen.

€149,00

Informatie
SALE Frog Bikes Loopfiets Tadpole USA
Frog Bikes Loopfiets Tadpole USA
Geen twijfel. Deze 'American' luxe loopfiets is een en al kwaliteit. De aluminium Frog Tadpole voor 2-3 jaar staat aan de top qua gewicht, stevigheid, rijkwaliteit, veiligheid en oefengemak. Met Tektro handrem, quick-release zadelpen + méér.

€160,00 €99,95

Informatie
FirstBIKE Loopfiets Cross Zilver - met rem
De FirstBIKE Loopfiets Cross helpt kinderen spelenderwijs bekend raken met het fietsen zonder zijwieltjes. Geschikt voor kinderen van 22 maanden tot 5 jaar. Met rem en speciale Schwalbe outdoor banden. Wereldwijd onderscheiden met meerdere prijzen.

€129,00

Informatie
FirstBIKE Loopfiets Basic Blauw - met rem
De FirstBIKE Loopfiets Basic helpt kinderen spelenderwijs bekend raken met het fietsen zonder zijwieltjes. Geschikt voor kinderen van 22 maanden tot 5 jaar. Met rem. Wereldwijd onderscheiden met meerdere prijzen.

€129,00

Informatie
SALE Kiddimoto Loopfiets hout Kurve Stars
Kiddimoto Loopfiets hout Kurve Stars
Deze berkenhouten, flitsend gevormde loopfiets met eveneens flitsende sterren, zorgt voor stralende herinneringen. Maar de veilige Kurve Stars voor 2, 3 jaar doet méér: vol plezier vertrouwen tanken voor het latere fietsen.

€84,95 €49,95

Informatie
FirstBIKE Loopfiets Street Pink - zonder rem
De FirstBIKE Loopfiets Street helpt kinderen spelenderwijs bekend raken met het fietsen zonder zijwieltjes. Geschikt voor kinderen van 22 maanden tot 5 jaar. De fiets is licht van gewicht en wereldwijd onderscheiden met meerdere prijzen.
FirstBIKE Loopfiets Limited Rood - met rem
De FirstBIKE Loopfiets Limited helpt kinderen spelenderwijs bekend raken met het fietsen zonder zijwieltjes. Geschikt voor kinderen van 22 maanden tot 5 jaar. Met rem en speciale Schwalbe banden. Wereldwijd onderscheiden met meerdere prijzen.

€149,00

Informatie
SALE Frog Bikes Loopfiets Tadpole Plus Union Jack
Frog Bikes Loopfiets Tadpole Plus Union Jack
De loopfiets aluminium Frog Tadpole Plus voor 3-4 jaar staat op grote hoogte qua gewicht, stevigheid, rijgedrag, veiligheid en oefengemak. Met Tektro handrem, quick-release zadelpen en méér. Dit stoere , luxe loopfietsje is vol gebouwd op kwaliteit.

€199,95 €129,95

Informatie
SALE Kiddimoto Loopfiets hout Kurve Red Dotty
Kiddimoto Loopfiets hout Kurve Red Dotty
Deze berkenhouten, flitsend gevormde loopfiets met kindvriendelijk rood-met-witte-stippen-uiterlijk, zorgt voor blijvende herinneringen. Maar de veilige Kurve Red Dotty voor 2, 3 jaar doet méér: vol plezier vertrouwen tanken voor het latere fietsen.

€84,95 €49,95

Informatie
FirstBIKE Loopfiets Basic Groen
De FirstBIKE Loopfiets Basic helpt kinderen spelenderwijs bekend raken met het fietsen zonder zijwieltjes. Geschikt voor kinderen van 22 maanden tot 5 jaar. Perfect voor gebruik binnenshuis. Wereldwijd onderscheiden met meerdere prijzen.
SALE Kiddimoto Loopfiets hout Kurve Fleur
Kiddimoto Loopfiets hout Kurve Fleur
Deze berkenhouten, flitsend gevormde loopfiets met buitengewoon fleurig voorkomen, zorgt voor blijvende, prettige herinneringen. Maar de veilige Kurve Fleur voor de leeftijd vanaf 2, 3 jaar doet méér: vertrouwen tanken voor het latere fietsen.

€84,95 €49,95

Informatie
Pagina 1 van 2