Loopfietsen: deze zijn er voor jongens en meisjes | Welke kiezen?

In een webshop gespecialiseerd in zowel leuke als nuttige fietsaccessoires mag de categorie 'loopfietsjes' niet ontbreken. Haast elk kind neemt, hoe jong ook, vanzelf plaats op een loopfietsje zodra er één in het oog valt: het is een natuurlijke voorbereiding op het latere, echte fietswerk. Meisjes en jongens oefenen zo spelenderwijs hun coördinatievermogen en leren om soepel in balans te blijven.

Leuke loopfietsen: vanzelfsprekend zijn loopfietsjes met deze doelgroep in het achterhoofd levendige fietsjes. Ze zijn er in vrolijke kleuren, soms met meegeleverde stickers, maar ook met prints van stoere en 'lieve' thema's. Zo zijn er loopsteppen met piraten- en Union Jack-design of bijvoorbeeld cherry- en bloemetjesdesign. Ook precies bijbehorende accessoires zoals helm, handschoenen, toeters en bellen met hetzelfde motief dragen bij aan het goede kindergevoel.

Loopfietsen voor 1, 2, 3, 4, 5 en wel 6 jaar
Loopfietsen zijn er voor de leeftijden rond 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar en soms nog veel ouder. Fietsparadijs.com heeft voor al deze leeftijden meerdere loopfietsjes beschikbaar. Daarbij kunt u kiezen uit merken zoals PexKids, Polisport en Kiddimoto. Elk merk en elk type loopfiets heeft uiteraard zijn eigen stijl en eigenschappen.

Loopfietsen van PexKids
De loopfietsen 'scooter' van PexKids bijvoorbeeld zijn geschikt voor kinderen van 2 tot zo'n 4 jaar. De fietsjes kunnen een lichaamsgewicht van zo'n 30 kilogram aan. Het zadel is in hoogte verstelbaar en het frame is van staal. PexKids heeft deze loopfietsjes voor meisjes en jongens rustig en stijlvol vormgegeven.

Loopfietsen van Polisport
De loopfietsen 'balance bike' van Polisport bijvoorbeeld zijn zelfs geschikt voor kinderen tot zo'n 5 jaar. Ook deze fietsjes zijn qua zadel in hoogte verstelbaar. Bovendien heeft dit type een ingebouwde stuurbegrenzer. Hiermee leert het kind controle houden over hoe ver het stuur maximaal kan draaien. Een ander prettig detail van de balance bike zijn de extra comfortabele, schokabsorberende wielen.

Houten loopfietsen van Kiddimoto
De loopfietsen van Kiddimoto bijvoorbeeld zijn (o.a.) van hout; berkenhout om precies te zijn. Net als bij de andere merken loopfietsen is er ook wat betreft het ontwerp aandacht voor jeugdig elan. Deze flitsende fietsjes van hout zijn er voor de kinderleeftijd tot aan wel 6 jaar. Ook hier is het zadel weer in hoogte verstelbaar en er is veel aandacht voor comfort: zoals voor de kleine kinderhand (gevormde handgrepen) en dito kinderbillen (comfortabele zitpositie).

Loopfietsen & veiligheid
Het spreekt voor zich dat juist loopfietsjes voor kleine baby's, peuters en kinderen moeten voldoen aan belangrijke veiligheidseisen, ook al begeeft een meisje of jongen zich er niet mee in het verkeer. Zo is bij dit product sprake van Europese regelgeving (CE), waar van toepassing kindvriendelijke verf en zijn er veiligheidscertificaten zoals TÜV en EN71.

Extra bescherming voor het kind
Ook zit bescherming, net als een ongeluk, 'm soms in een klein hoekje: zo zijn er loopfietsen met handvatten met speciale bumpers die de kinderhanden beschermen bij een val. Voor extra veiligheid - en extra leukigheid - kunt u overwegen om uw kind tevens een kinderfietshelm op te laten zetten.

Kortom; voor motorische ondersteuning en natuurlijk vooral ook veel kinderfietsplezier, heeft Fietsparadijs.com ook loopfietsen in het assortiment. Voordelig (!) geprijsde loopfietsen voor meisjes, jongens, peuters en baby's. Van hout, plastic / kunststof en ijzer.

 

Lees meer
Filter uw productenSALE PexKids Loopfiets scooter blauw
PexKids Loopfiets scooter blauw
Met deze stoere, blauwe scooter loopfiets van PexKids leert uw zoon of dochter op prettige wijze alvast vertrouwen krijgen in het fietsen. Voor kinderen van 2-4 jaar. Met een in hoogte verstelbaar zadel.

€52,50 €42,95

Informatie
FirstBIKE Loopfiets Basic Blauw
De FirstBIKE Loopfiets Basic helpt kinderen spelenderwijs bekend raken met het fietsen zonder zijwieltjes. Geschikt voor kinderen van 22 maanden tot 5 jaar. Perfect voor gebruik binnenshuis. Wereldwijd onderscheiden met meerdere prijzen.
FirstBIKE Loopfiets Cross Zilver - met rem
De FirstBIKE Loopfiets Cross helpt kinderen spelenderwijs bekend raken met het fietsen zonder zijwieltjes. Geschikt voor kinderen van 22 maanden tot 5 jaar. Met rem en speciale Schwalbe outdoor banden. Wereldwijd onderscheiden met meerdere prijzen.

€139,00

Informatie
S'COOL Loopfiets PedeX First vanaf 1 jaar - aarbei rood met petrol
Schattiger wordt het niet! Wat zullen we zeggen... De plaatjes spreken voor zich. En het plaatje van deze driewieler S'COOL PedeX First in aardbei rood met petrol-wit wordt nóg mooier met uw eigen meisje of jongetje erop. Sterk & verleidelijk loopfietsje!
Kiddimoto Loopfiets hout Kurve Red Dotty
Deze berkenhouten, flitsend gevormde loopfiets met kindvriendelijk rood-met-witte-stippen-uiterlijk, zorgt voor blijvende herinneringen. Maar de veilige Kurve Red Dotty voor 2, 3 jaar doet méér: vol plezier vertrouwen tanken voor het latere fietsen.
FirstBIKE Loopfiets Basic Groen
De FirstBIKE Loopfiets Basic helpt kinderen spelenderwijs bekend raken met het fietsen zonder zijwieltjes. Geschikt voor kinderen van 22 maanden tot 5 jaar. Perfect voor gebruik binnenshuis. Wereldwijd onderscheiden met meerdere prijzen.
S'COOL Loopfiets PedeX Race vanaf 2 jaar - limoen/groen
Kilometers lang op hoge snelheid. Stevig in het kinderzadel, met benen die alvast trainen voor het echte, veilige fietswerk. Al is deze sterk stalen race loopfiets voor jongens en meisjes vanaf 2 jaar er eerst en vooral voor de fun: de S'COOL PedeX Race.
Kiddimoto Loopfiets hout Kurve Skullz
Deze berkenhouten, flitsend gevormde loopfiets met stoere piratenprint met doodskopjes, zorgt voor blijvende herinneringen. Maar de veilige Kurve Skullz voor de leeftijd vanaf 2, 3 jaar doet méér: vertrouwen tanken voor het latere fietsen.
S'COOL Loopfiets PedeX Race Light vanaf 2 jaar - zwart met blauw
Stevig in het kinderzadel, klaar voor snelheid. Met benen die alvast trainen voor het echte, veilige fietswerk. Al is deze sterke, aluminium race loopfiets voor jongens en meisjes vanaf 2 jaar er eerst en vooral voor de fun: de S'COOL PedeX Race Light.
FirstBIKE Loopfiets Basic Roze
De FirstBIKE Loopfiets Basic helpt kinderen spelenderwijs bekend raken met het fietsen zonder zijwieltjes. Geschikt voor kinderen van 22 maanden tot 5 jaar. Perfect voor gebruik binnenshuis. Wereldwijd onderscheiden met meerdere prijzen.
Polisport Loopfiets Balance Bike Grijs-crème
Met deze balance bike van Polisport leren kinderen alvast oefenen met sturen en het houden van hun evenwicht. De loopfiets is geschikt voor kinderen van 2-5 jaar. Met een in hoogte verstelbaar zadel en ingebouwde stuurbegrenzer.
SALE PexKids Loopfiets scooter groen
PexKids Loopfiets scooter groen
Met deze stoere, groene scooter loopfiets van PexKids leert uw zoon of dochter op prettige wijze alvast vertrouwen krijgen in het fietsen. Voor kinderen van 2-4 jaar. Met een in hoogte verstelbaar zadel.

€52,50 €42,95

Informatie
Pagina 1 van 4