Fietsmand hond

Een fietsmand voor de hond is typisch een accessoire die zowel u als uw trouwe viervoeter blij moet maken. Een comfortabele hondenfietsmand vindt u op Fietsparadijs.com. Hondenfietsmanden voor vóórop of voor achterop. Een kleine of juist grote hondenfietsmand. Of bijvoorbeeld een hondenfietsmand voor de elektrische fiets. Op deze pagina vindt u meer informatie over verschillende fietsmanden voor de hond.

Welke hondenfietsmand is het best voor u - en uw hond?
Er samen op uit, op de fiets, u en uw hond. Lekker los in het bos, maar op de heenweg en/of terugweg een frisse hondenneus halen, 'gewoon' vanuit de fietsmand. Of op weg van en naar het winkelcentrum. U weet zelf wel wanneer de hondenfietsmand perfect dienst kan doen. Maar welke fietsmand voor juist uw hond moet het worden?

Fietsmand hond Cordo

Fietsmand hond voorop
Wilt u een hondenfietsmand voor voorop de fiets? Dan komt een hondenmand voor aan het stuur in beeld, veelal in combinatie met een Rixen & Kaul / KLICKfix stuurhouder speciaal voor dit type mand. U kunt hiermee de mand vaak snel aan- en afkoppelen. Of het de CC-100 stuurhouder of een andere betreft, leest u in de betreffende productbeschrijving.

Hondenfietsmand achterop
Fietsparadijs.com heeft ook meerdere fietsmanden voor de hond die het liefst achterop plaatsneemt. Deze zijn vaak voorzien van een type klemsysteem voor op de bagagedrager. De bijbehorende minimale en maximale afmetingen van deze achterdrager staan vermeld bij het product zelf. Vaak kunt u deze breedte ook nog, eenvoudig, iets aanpassen. Daarnaast zijn er hondenfietsmanden voor achterop die te bevestigen zijn aan het zadelframebuis.

Fietsmand hond groot of klein
Hondenmanden voor op de fiets zijn er in meerdere maten. Het gewicht van de hond speelt natuurlijk een belangrijke rol bij welke hondenfietsmand u kiest. Grote hondenfietsmanden en kleine hondenfietsmanden zijn er van verschillende merken en in verschillende soorten en maten.

 

Hondenfietsmand Basil


Hondenfietsmand 10 kilo, 15 kilo, 20 kg

Zo vindt u exemplaren speciaal geschikt voor dieren met een gewicht tot bijvoorbeeld 7 kilo, 10 kilo, 15 kilo of 20 kilogram. De maximale draagcapaciteit van de mand is dus een kenmerk waar u zeker op zult letten.

Luxe hondenmand fiets - ook voor bij hondenweer
Ook de fietsmand voor de hond kan uitblinken in luxe. Wat dacht u van een hondenmand met (oprolbaar) wind- en regenscherm, zodat uw trouwe viervoeter ook bij hondenweer droog en comfortabel mee kan? Of denk - ook een beetje voor uzelf - aan het uiterlijk van de mand. Ook dierenfietsmanden zijn bijvoorbeeld gemaakt van stevig naturel, mooi afgelakt riet of van strak uitziend en sterk nylon.

Comfort en luxe voor hond en baas
Andere vormen van luxe en comfort kunnen zich uiten in een mogelijk standaard meegeleverd zacht, katoenen en makkelijk wasbaar kussen. Of in extra vakken (in de nylon hondentas) voor het meenemen van hondenbrok en/of andere extra spullen.

Veilige hondenfietsmanden
En dan is er nog het aspect veiligheid, óók voor uw hond misschien zelfs van levensbelang. Zo zijn er fietsmanden voor de hond die voorzien zijn van reflectie. Ook zijn er dierenmanden voor op de fiets met geïntegreerd veiligheidsrek én veiligheidsriem, om uw hond of ander dier veilig mee te vervoeren. Of denk anders aan een accessoire zoals de draadkoepel voor over de hondenmand. Hiermee behoudt uw huisvriend uitstekend zicht, maar kan hij of zij tijdens de fietsrit níet met een onverwachte manoeuvre ineens de mand uit springen of vallen.

Fietsmand hond

Praktische hondenfietsmand voor elektrische fiets en gewone fiets
Tot slot: een hondenfietsmand moet liefst ook praktisch zijn, op én af de (elektrische) fiets. Veel van de manden hebben daarom handige handvatten, eventueel een (afneembare) schouderriem en/of houden rekening met het snel en makkelijk kunnen vastmaken van de hondenriem.

Dierenfietsmand merken
Goede merken fietsmanden speciaal voor dieren zijn te vinden op Fietsparadijs.com. Dierenfietsmanden van Basil en van Cordo zijn hiervan goede voorbeelden. Zie ook in ons menu: Hondenfietsmanden.

 

Vragen aan Fietsparadijs.com? Neem - vrijblijvend - contact met op!