Racktime

Racktime uit Duitsland is een toonaangevend merk van echt goede bagagedragers en systemen daarvoor, zoals de Snap-it. De producten van Racktime zijn innovatief, veerkrachtig, duurzaam, comfortabel en licht. Om dit te kunnen garanderen produceren zij alle producten zelf en testen zij het materiaal én het eindproduct in hun eigen testcentrum in Duitsland. De ontwerpen zijn bestemd om bestendig te zijn bij veelvuldig dagelijks gebruik.

Bij Racktime weten zij dat uw fiets van alles te verduren krijgt en daarom wordt uw product op meerdere factoren getest. Alle racks, tassen, manden en accessoires zijn ontworpen voor dagelijks gebruik. Een flinke regenbui, felle zon, hobbelende weggetjes, grindpaden, uitlaatgassen etc. Wat u ook van plan bent, Racktime-producten zijn overal tegen bestand. Daarnaast zijn de producten robuust, duurzaam en makkelijk in onderhoud.

Racktime Snapit-adapter

Racktime maakt gebruik van de Snapit-adapter. Dit is een stevig, veilig en simpel systeem waarmee alle producten van Racktime eenvoudig te bevestigen zijn. Uw fietsmand of fietstas zet u er met het grootste gemak op en af. In het assortiment van Fietsparadijs.com vindt u verschillende producten van Racktime, zoals de fraai vormgegeven enkele en dubbele fietstassen, maar ook de Snapit-adapter. En wat dacht u van de stalen fietsmand? Of gaat u voor een mand die u tevens kunt gebruiken als boodschappen tas? Gemak dient de mens!

 

 

Snap-it is een montagesysteem voor achterop de fiets of e-bike waarmee u fietsmanden, fietstassen en sommige fietskratten kunt bevestigen. Een voorwaarde daarbij is wel dat de bagagedrager geschikt is voor dit systeem. U leest hier meer over Snap-it van Racktime en hoe dit systeem voor het plaatsen van tassen, kratten en manden precies werkt.

Voor het plaatsen van uw fietsmand, -krat of -tas met Snap-it is heeft u de gelijknamige adapter nodig. Dit systeem zorgt ervoor dat de mand of tas zeker stabiel en daarmee veilig op de bagagedrager zit. Bij een dubbele fietstas zorgt dit voor een extra stabiele bevestiging, zodat de tas netjes recht blijft hangen. Door dit systeem kunt u de fietsaccessoire telkens eenvoudig van en op de fiets klikken. Het systeem zit normaal gesproken al vast gemonteerd op de betreffende fietsaccessoire, maar het is ook mogelijk om deze los te bestellen, inclusief bevestigingset. Dit kan dienen als reserve of om te plaatsen op de mand, tas of krat als deze nog niet is voorzien van dit hulpmiddel, maar er al wel voor is geprepareerd.

Snap-it systeem van Racktime - zo werkt het

Snap-it: voor smalle en brede dragers
De adapter Snap-it is verstelbaar, waardoor hij geschikt is voor zowel smallere als brede achterdragers. Het verstellen hiervan gebeurt met een meegeleverde steeksleutel. Let wel, zoals gezegd past de Snap-it alleen op bagagedragers van Racktime die er speciaal voor gemaakt zijn. Zo'n achterdrager is los te koop, maar er zijn ook fiets- en e-bike merken die zo'n drager standaard op hun fiets monteren, zoals wel bij Gazelle, Koga en Batavus gebeurt.

Heavy Duty adapter
De adapter kan een totaalgewicht aan van 12 kilogram. Er is echter ook de Heavy Duty adapter voor Snap-it op de markt. Hiermee kan het veilige draaggewicht ruimschoots worden verhoogd: tot ongeveer 25 tot 30 kilo. Met deze zwaardere adapter van Racktime bent u berekend op het zwaardere werk. Deze Heavy Duty is gemaakt van roestvrij staal en aluminium en schroeft u eveneens onder de tas, krat of mand. 

heavy dutey adapter

Slechts enkele kratten geschikt voor dit Racktime-systeem
Behalve de Racktime producten zijn er ook achtertassen van sommige andere merken compatibel met Snap-it. Bijvoorbeeld sommige van het fietsaccessoiremerk New Looxs. Er zijn overigens duidelijk méér fietstassen en fietsmanden dan fietskratten voorbereid voor dit Racktime systeem.

Zo gebruikt u dit Racktime systeem

De fietsaccessoire met daaraan de Snap-it adapter leg je op de bagagedrager. Vervolgens klik je deze vast door het geheel met adapter naar voren te schuiven. Het weer los klikken gebeurt door het naar boven duwen van het groene hendeltje, waarna de tas of mand naar achter geschoven kan worden.

Secure-it: het slotje voor de gangbare Snap-it adapter
Er is voor de Snap-it adapter ook een apart slotje verkrijgbaar. Dit is de zogeheten Secure-it, waarmee een belangrijke eerste drempel opgeworpen wordt om diefstal door snel weggrissen tegen te gaan. De Secure-it past helaas niet op de Heavy Duty adapter.

Snap-it systeem van Racktime - zo werkt het
 
Meerdere systemen
Veel van de fietstassen op deze site zijn standaard voorzien van een aansluiting geschikt voor meerdere bevestigingssystemen. Zo'n (niet standaard meegeleverde) adapter is dan geprepareerd voor bijvoorbeeld zowel MIK, I-Rack/Carrymore en Racktime.

Racktime: voordelen en nadelen

Het voordeel van het gebruik van Racktime Snap-it is - behalve het plaatsgemak - dat je telkens snel en eenvoudig kunt wisselen van tas of mand. Een nadeel van Snap-it is zoals vermeld dat er een bijpassende achterdrager voor nodig is en dat er helaas géén 'tussenadapter' beschikbaar is waarmee je een standaard drager geschikt maakt voor dit Racktime systeem. Er is dus geen verbindingsstuk waarmee de drager alsnog kan worden verbonden met de Snap-it adapterplaat die vast zit aan de fietsmand, de fietstas of in sommige gevallen het fietskrat. Voor het bevestigingssysteem van MIK bestaat zo'n accessoire overigens wel (de Carrierplaat).

 

Lees meer
Filter uw productenRacktime Snap-it adapter
Voor elke fietskrat, fietstas of fietsmand die voorbereid is op het slimme Snap-it systeem van Racktime: dit is de adapter die het mogelijk maakt. Hiermee zet u de krat, tas of mand stabiel op de achterdrager. Maar hij is er ook met één klik weer van af!
Racktime Snap-it 2.0 Connect Bagagedrager-adapterplaat
Snap-it 2.0 is het nieuwe bevestigingssysteem van Racktime, geschikt voor Racktime 2.0 bagagedragers. Wanneer u deze drager niet heeft, biedt de Snap-it 2.0 Connect adapterplaat uitkomst.
Racktime Baskit Breeze - aluminium en bamboe - zwart
Een grootmazige aluminium fietsmand met bodem van bamboe. Klinkt dat aantrekkelijk? Voor de liefhebber van natuur, fietsen en buiten zijn, is deze Baskit Breeze een bijzonder product. Licht en luchtig, met rubberen handgreep. Speciaal voor Snap-it.
SALE Racktime Fietsmand Agnetha 15L Dust Grey
Racktime Fietsmand Agnetha 15L Dust Grey
Een fietsmand / fietstas met sjeu! U verzint voortaan vanzelf wel een reden om boodschappen te doen. Zodat u deze geronde, rustig grijze Racktime weer gebruiken mag: vederlicht, met vaste regenhoes, binnenzakje en met één klik op en van de fiets.

€62,95 €54,95

Informatie
Racktime Fietsmand Bask-it Trunk 28L Zwart
Een riante, zwart stalen fietsmand voor achterop de Racktime bagagedrager, met de Snap-it adapter alvast erop gemonteerd. De Bask-it Trunk heeft twee degelijke, fijne hengsels en biedt ruimte voor zelfs een grote boodschappen-, sport- of schooltas!
Racktime Baskit Willow Rattan-look
Een fietsmand van riet? Ja, zo lijkt het zeker! Maar het traditionele karakter van deze mand is opgebouwd uit extra sterk pvc. Compleet weerbestendig. Met de Baskit Willow haalt u bovendien design in huis, een tophandgreep én de Snap-it adapter.
Racktime Snap-it 2.0-adapter met voet
Het Snap-it-bevestigingssysteem van Racktime is vernieuwd! Met de Snap-it 2.0-adapter bevestigt u een fietstas of -mand stabiel op een Racktime 2.0-achterdrager.
Racktime Bagagedrager Zadelpen Clip-It zwart
Deze zwarte Racktime bagagedrager van aluminium bevestigt u gemakkelijk achterop, aan de zadelpen van uw fiets.
Racktime Secure-it Snap-it slot
Het Secure-it slot maakt uw Snapit-adapter afsluitbaar. Snap-it is het praktische één-kliksysteem van Racktime voor fietstassen, fietsmanden en fietskratten die hiervoor geprepareerd zijn. Het slotje vervolmaakt de functies van deze adapter.
Racktime Snap-it 2.0-adapter met voet en slot
Het Snap-it-bevestigingssysteem van Racktime is vernieuwd! Met de Snap-it 2.0-adapter bevestigt u een fietstas of -mand stabiel op een Racktime 2.0-achterdrager. Deze adapter is uitgerust met een slot.
SALE Racktime Fietsmand Agnetha 2.0 15L Carbon Black
Racktime Fietsmand Agnetha 2.0 15L Carbon Black
Een leuke zwarte fietsmand / fietstas! Deze Racktime bagagedragertas is vederlicht, met een vaste regenhoes en binnenzakje. Met voorgemonteerde Snap-it 2.0-adapter.

€62,95 €59,95

Informatie
SALE Racktime Dubbele fietstas Heda 24,5L Dust Grey
Racktime Dubbele fietstas Heda 24,5L Dust Grey
Lange leve een fietstas waarover is nagedacht. Ziet u al de leren en aluminium elementen, het één-klik-systeem, de regenhoes met koord, het binnenvakje, de reflectie en, bijvoorbeeld, de modieuze sluiting? Vast nog niet allemaal, maar... lees verder!

€79,95 €69,95

Informatie
Pagina 1 van 4