Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid

Op de dag van de Duurzaamheid (10 oktober) zetten we onze duurzame fietsaccessoires voor fiets en e-bike in het zonnetje.

10 oktober 2018 is de jubileumeditie van de Dag van de Duurzaamheid. Ook deze tiende editie staat weer in het teken van duurzamer leven. Fietsparadijs.com besteedt als fietswebshop uiteraard ook aandacht aan duurzaamheid. Niet alleen omdat (elektrisch) fietsen zelf duurzaam is, maar ook omdat we inzetten op kwalitatief hoogwaardige, duurzame producten die lang meegaan. We bespreken een aantal van deze producten voor fiets en e-bike in dit artikel.

 

Doe duurzaam: ga op de (elektrische) fiets
Fietsen is natuurlijk sowieso al duurzaam. Als u de fiets pakt, reist u immers zonder CO2-uitstoot. Er is op de Dag van de Duurzaamheid dan ook veel aandacht voor de fiets, en dan met name voor de e-bike. Immers, een e-bike is een goed alternatief voor een auto, óók wanneer het woon-werkverkeer betreft. U kunt er – in tegenstelling tot een gewone fiets – namelijk prima langere afstanden mee afleggen. Dit maakt de e-bike ook geschikt als u wat verder van uw werk woont. Bovendien vermijdt u op de fiets de dagelijkse files.

 

fietsaccus


Accessoires voor de elektrische fiets
Als u eenmaal een e-bike heeft aangeschaft, is het belangrijk om uw fiets - en vooral de accu van uw fiets – in optimale conditie te houden. Laad de accu dus geregeld bij en vervang de accu wanneer nodig. Op Fietsparadijs.com vindt u een speciale categorie fietsaccu’s voor de elektrische fiets én een speciale categorie acculaders. In onze specialistische fietsenwebshop kunt u binnen de categorieën handig zoeken op merk accu en merk fiets. Denk bij een e-bike ook aan eventuele accessoires, zoals een goede fietshelm of een fietstas, speciaal geschikt voor e-bikes. Als laatste is een goed slot van groot belang. E-bikes zijn helaas populair bij fietsendieven. Het is dus essentieel om uw kostbare fiets goed te beveiligen. Op die manier kunt u nog lang van uw elektrische fiets genieten. Ook dat is duurzaam!

 

Duurzame accessoires voor op de gewone fiets
Woont u wat dichter bij uw werk? Dan kunt u natuurlijk ook de ‘gewone’ fiets pakken. Deze is ook prima geschikt voor het doen van de wekelijkse boodschappen of een ritje naar bijvoorbeeld de stad of de sportschool. Vooral in de wat grotere steden is fietsen vaak handiger dan reizen met de auto. In onze webshop vindt u een groot aantal duurzame fietsaccessoires. Wat dacht u bijvoorbeeld van de fietstassen van Basil? Deze tassen zijn van hoogwaardige kwaliteit waardoor u er lang plezier van heeft. Basil heeft een groot aantal shoppers en carry all bags in het assortiment die u ook handig los van de fiets met u meeneemt. Zo heeft u bijvoorbeeld tijdens het winkelen geen plastic tas nodig. Ook onze houten fietskratten lichten we graag even uit. Deze zijn gemaakt van duurzaam materiaal en stevig gefabriceerd. Ideaal als alternatief voor een kunststof fietskrat.

 

Two-O houten fietskrat met bekerhouder                                             Basil Urban Dry Shopper Pakaftas Matzwart 20l

 

Duurzaam op reis? Kies voor een trektocht op de fiets
De laatste jaren lijkt het wel alsof het aantal reizigers dat kiest voor de fiets als vervoersmiddel, toeneemt. Trekking of het maken van langere toertochten wordt steeds populairder. Wij snappen wel waarom: je ervaart de natuur toch anders als je er doorheen fíetst. Op de fiets komt u bovendien sneller op plekken die met de auto niet toegankelijk zijn. Reizen op de fiets is ontzettend duurzaam, vooral als het langere afstanden betreft. Als u kiest voor een trektocht op de fiets is het wel verstandig om te kiezen voor goede bepakking en goede spullen. U bent op de fiets immers meer overgeleverd aan de elementen. Wij raden daarom de fietsaccessoires van Thule en Vaude aan. U vindt deze accessoires in onze aparte categorie Trekking fietstassen.