Back to School!

Back to School!

Gaat uw kind op de fiets naar school? Deze fietsaccessoires zijn onmisbaar voor het nieuwe schooljaar!

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Gaat uw kind ook weer op de fiets naar school? In deze blog lichten we een aantal fietsaccessoires uit die het fietsen naar school leuker én veiliger maken.

 

Krat of mand voor het veilig meenemen van schoolspullen
De ideale fietsaccessoire voor kinderen met een transportfiets is natuurlijk een fietskrat. In een fietskrat (of mand) neemt uw zoon of dochter gemakkelijk alle schoolspullen mee. Zo hoeft uw kind geen zware tas met boeken op de rug mee te zeulen. Vooral de kunststof fietskratten zullen bij veel kinderen in de smaak vallen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en zijn gemakkelijk op de voordrager te monteren. Ook onze fietsmanden zijn in verschillende maten en uitvoeringen te verkrijgen. Spullen in een krat of mand houdt u droog met een afdekhoes. Zo kunnen schoolspullen ook in de herfst en winter droog vervoerd worden. Basil heeft trouwens ook een speciale fietsmand voor schooltassen voor achterop de fiets in het assortiment.

Basil Fietskrat Medium Zwart 33L                                       Wicked Picknickmand Grijs Maat M

 

Schoolspullen handig mee achterop de fiets in een hippe fietstas
Heeft uw kind geen transportfiets? Dan is een fietstas ideaal voor het vervoeren van schoolspullen. Ook met een fietstas hoeft uw kind de zware schoolspullen niet achterop de rug mee te nemen. Bovendien houdt een (waterdichte) fietstas de schoolspullen droog tijdens een bui. Tegenwoordig zie je veel hippe modellen die tieners zeker aan zullen spreken. De Classic fietstassen van Beck bijvoorbeeld, zijn stoer en stylish tegelijkertijd dankzij het stevige materiaal en de vele leuke prints. Eventueel is een enkele fietstas ook een optie. Deze zijn gemakkelijk aan de fiets te haken maar ook los van de fiets te gebruiken. Zo heeft uw kind als het ware een fietstas en schooltas in één. Enkele fietstassen zijn er bijvoorbeeld als schoudertas of als handtas.

 

Beck Dubbele fietstas Classic Amsterdam - 46 liter                                 Basil Bohème Carry All Indigo                           

 

De fiets optimaal beveiligd met een goed fietsslot
Als uw kind dagelijks op de fiets naar school gaat, is het natuurlijk belangrijk dat de fiets niet gestolen wordt. Een fiets is met een goed slot gelukkig prima te beveiligen tegen diefstal. Kettingsloten gelden doorgaans als de veiligste fietssloten, vooral als u er één kiest met ART keurmerk. Ook de manier van vastzetten is belangrijk. Zo wordt aangeraden een fiets vast te zetten aan een object, zoals een paal of fietsenrek. Idealiter gebruikt uw zoon of dochter twee fietssloten, bijvoorbeeld een ringslot in combinatie met een insteekketting.

 

Zie ook deze rugzakken voor naar school van XD Design:

Rugzakken voor naar school

 

Vrolijk en veilig op de fiets met deze fietsaccessoires
Voorlopig schijnt de zon nog volop maar voor je het weet begint de herfst. Ook in de donkere maanden wilt u natuurlijk dat uw kind veilig van en naar school fietst. Een setje fietsverlichting is dan zeker geen overbodige luxe. Ook een accessoire als zadeldekje is handig in de regenachtige herfst- en wintermaanden. Een zadelhoesje kost bijna niks, maar zorgt er wel voor dat uw kind na een regenachtige schooldag op een droog zadel plaats kan nemen. Zadeldekjes zijn er in allerlei leuke designs dus ze zorgen ook nog eens voor een vrolijke noot op de fiets. Voor de wat jongere kinderen is een goede fietshelm aan te raden, voor extra bescherming in het verkeer. 

 

AXA Cherto Compact 95 kettingslot zwart ART-2 keurmerkSnake Ledverlichting Blauw (set)Hooodie Zadeldekje White Small Dots