Verandering in verzekering elektrische fiets: tweede slot verplicht

  • Geplaatst op
Verandering in verzekering elektrische fiets: tweede slot verplicht

Verzekeraars eisen vaker een tweede slot voor de elektrische fiets.

E-bike gestolen. Het komt dusdanig vaak voor dat a) een tweede slot onmisbaar is en b) steeds meer verzekeraars een tweede e-bike slot zullen eisen. De eerste verzekeraar die de polisvoorwaarden op dit vlak heeft aangepast, is ENRA. Vanaf 1 april 2022 geldt bij alle elektrische fietsen met een hogere aanschafwaarde dan € 3.500,- de verplichting van een tweede slot. Hetzelfde geldt bij andere, traditionele fietsen die duurder zijn dan dit bedrag. Om een gestolen dure fiets of e-bike te voorkomen, kun je de volgende actie ondernemen.


Het aantal geregistreerde gestolen e-bikes in het jaar 2021 lag op maar liefst 22.593. Zet je de elektrische fiets niet óók op slot met een tweede slot ergens aan vast? Dan maak je het criminelen onnodig makkelijk. Een tweede e-bike slot kan bijvoorbeeld een kettingslot zijn. Je maakt de dure fiets vast met een ringslot, en aanvullend met het kettingslot. Deze sla je om een vast object heen, zoals een lantaarnpaal, fietsnietje, hek of een (smallere) boom.

Dat extra e-bike slot zorgt ervoor dat:

• De dief de e-bike of andere dure fiets niet kan optillen en inladen in een busje
• De dief een extra specialisme moet hebben: naast het ringslot moet óók een ander type slot open, met een ander type cilinder
• De dief extra tijd kwijt is, inclusief extra pakkans, om de beide sloten met succes te kunnen forceren
• De dief daarom eerder het (proberen te) stelen van je e-bike aan zich voorbij laat gaan

Aanvullende voordelen
Het kopen én gebruiken van een goed tweede slot voor de (elektrische) fiets, levert met het bovenstaande al voldoende voordelen op. Daarnaast geeft het, al op voorhand, de nodige rust. Als je deze regel in acht neemt, weet je dat dat de kans op een gestolen e-bike enorm verkleint. Dat betekent óók dat je geen energie kwijt bent aan 1) het thuis zien te komen, 2) frustratie, 3) het invullen van verzekeringspapieren, 4) het aangifte doen, enzovoort.

Bovendien stelt een verzekeraar zoals ENRA een tweede e-bike slot dus al gewoon verplicht!

Let ook op als je een bakfiets hebt: ook voor dit (eveneens populaire) type fiets stelt deze verzekeraar het gebruik van een tweede slot verplicht. Dat bakfietsslot moet minimaal een ART** keurmerk hebben.


Welk tweede e-bike slot kopen?

De schade voor de eigenaar wiens e-bike of bakfiets is gestolen, is hoe dan ook groot. De totale schadepost voor de verzekeraars is vanzelfsprekend zelfs enorm. Op jaarbasis gaat dit al gauw om een totaalbedrag van ruimschoots 50 miljoen euro. En het opsporen en terugvinden van gestolen e-bikes en andere dure fietsen is meestal zo goed als onbegonnen werk. Namelijk, de in busjes geladen gestolen fietsen gaan vaak linea recta de grens over.

Is de fiets voorzien van een tracker? Dat is altijd handig, alleen sta je dan alsnog vaak machteloos. Is de tracker nog niet geforceerd, dan weet je natuurlijk in welke hoek je je e-bike zoeken moet. Maar erachteraan gaan is normaliter géén doen en geen optie. Helaas geldt dat ook voor de politie. Al is aangifte doen, per definitie, altijd een verstandig idee.

Welk tweede e-bike slot je het beste kunt kopen? Dat hangt af van een paar overwegingen. Er zijn meerdere goede merken, zoals ABUS, AXA en Pro-tect. Ook budgetmerken kunnen een goed tweede fietsslot leveren. Van belang is vooral of het slot een ART keurmerk heeft met voldoende sterren. Minimaal twee sterren zijn dan voor een elektrische fiets vereist (maar lees altijd de polisvoorwaarden!). In het algemeen geldt: hoe groter het aantal sterren, hoe groter de diefstalveiligheid.


Kettingslot als tweede slot voor de elektrische fiets

Tweede e-bike slot tips

Een kettingslot is een veelgebruikte toepassing. Je kunt dit type slot kopen in verschillende formaten. Zo heb je altijd genoeg lengte om de e-bike ergens aan vast te zetten. Alleen een insteekketting – in combinatie dus met het ringslot – ziet een verzekeraar overigens niet altijd als een geschikt tweede slot. Sommige verzekeraars echter wel; ook nu wijzen we erop om zorgvuldig de voorwaarden van je fiets-diefstalpolis te lezen. Hoe dan ook, een ART 2 of ART 3 kettingslot of bijvoorbeeld ART 2 vouwslot is vaak voor de verzekering geschikt als extra slot. Verder adviseert ABUS, specifiek voor het beveiligen van e-bikes, hun sloten met Security Level 5 of hoger.

Voorbeelden en meer informatie
Voorbeelden van ABUS tweede sloten zijn die binnen de serielijnen Ivera, Citychain, Ivytex, Iven en Bordo. Voorbeelden van AXA tweede sloten zijn de Cherto, Linq, Absolute en Newton. Voor meer informatie adviseren we om:

de mogelijkheden en producten te zien op onze pagina Sloten voor de e-bike,
• onze algemene pagina met Alle fietssloten te bekijken,
• en/of in het menu van Fietsparadijs.com te selecteren op het aantal ART-sterren.


TIP: trap niet in de volgende valkuil

Trap niet in deze valkuil. ‘Ik was alleen even een paar seconden in de winkel’. Het is een uitspraak van VOORMALIG eigenaren die hun fiets niet (goed) op slot hadden staan...

Geoefende criminelen hebben vaak slechts die paar seconden nodig om het slot open te krijgen. Als de fiets níet op slot staat is de kans op diefstal natuurlijk nóg veel groter. Ook al verlies je je eigendom maar héél even uit zicht.

Maar staat de fiets of elektrische fiets vast met een ringslot én met een kettingslot om een vast object? Dan is dat een veel beter verhaal!