Dauwtrappen (Hemelvaartsdag 21 mei)?

Dauwtrappen (Hemelvaartsdag 21 mei)?

Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag? Nóg leuker met deze accessoires voor de fiets!

Dauwtrappen is het maken van een lange fietstocht in de natuur, heel vroeg in de ochtend. Traditiegetrouw op Hemelvaartsdag. Op sommige plekken wordt ook wel gewandeld. Vanwege het vroege tijdstip ligt de dauw nog over de weilanden en is de natuur op haar mooist.

 

Fietsen en e-biken is ook tijdens de coronavirus gezond, maar neem daarbij wel voldoende afstand en ook alle verdere richtlijnen van de overheid in acht! Zo geniet je het meest van fietsen in coronatijd!

 

Waar komt 'dauwtrappen' vandaan?
Vroeger bestond de traditie uit het in alle vroegte blootsvoets dansen op het vochtige gras, omdat gedacht werd dat de dauw een zuiverende werking zou hebben. Dauwtrappen wordt tegenwoordig nog voornamelijk gedaan in Noord-Holland en in het oosten van Nederland. De fietstocht wordt dan vaak afgesloten met een ontbijtje of een picknick.

 

Handige fietsaccessoires voor tijdens het dauwtrappen
Als u ’s ochtends op 21 mei 2020 in alle vroegte op de fiets stapt, zijn er ongetwijfeld een aantal spullen die u mee wilt nemen. Een extra jas, trui of een regenjack, bijvoorbeeld, kunnen handig zijn. Het weer in mei is immers vaak nog onvoorspelbaar. Misschien wilt u ook wel wat te eten of te drinken mee. En uw fotocamera, en natuurlijk uw mobiele telefoon. Ook het aspect veiligheid is belangrijk. Als het nog schemert, is een extra setje fietsverlichting geen overbodige luxe. Een aantal fietsaccessoires is, kortom, het aanschaffen waard. Wij hebben hieronder speciaal voor alle dauwtrappers enkele handige fietsaccessoires op een rijtje gezet.

 

De fietstas: voor al uw spullen
Een fietstas is handig omdat u onderweg geen omkijken heeft naar uw spullen maar u ze wel zo tevoorschijn haalt. Een stevige, compacte fietstas is voor dauwtrappers ideaal. Deze dubbele fietstas van Cordo, bijvoorbeeld, is sterk, licht, compact en ook nog eens waterafstotend. Zo blijven uw spullen droog, mocht het gaan regenen. Maar ook een pakaftas zoals de stijlvolle Basil Basil Bohème Carry All is praktisch. Deze tas tilt u zo van de fiets. Ideaal, als u na afloop nog ergens gaat ontbijten of picknicken. Het spreekt natuurlijk voor zich dat deze fietstassen ook na 21 mei nog goed van pas komen.

 

Cordo Dubbele Fietstas Bisonyl Zilver                                        Basil Bohème Carry All Charcoal 18L Zwart

 

 

De fietsmand: voor drink- en etenswaren
Lijkt het u een leuk idee om te gaan picknicken aan het einde van de fietstocht? Of denkt u erover een thermoskan, een flesje water of een broodje mee te nemen voor onderweg? Dit soort dingen kunt u natuurlijk meenemen in een fietstas maar vervoert u net zo handig in een fietsmand voorop de fiets. Onderweg kunt u dan gemakkelijk bij uw etenswaren en als u gaat picknicken tilt u alles zo uit de mand. De Wicked Picknickmand bijvoorbeeld is een aanrader, ook omdat deze mand er al uitziet als een picknickmand. Bovendien is de mand afsluitbaar met een klep.

 

Wicked Picknickmand Naturel Maat M

 

De stuurtas: voor telefoon, portemonnee en camera
Wilt u onderweg graag de schoonheid van natuur vastleggen met uw fotocamera of mobiele telefoon? Of ergens een routekaart kwijt? Overweeg dan het aanschaffen van een stuurtas. Deze tas is compact en draagt u dicht bij u aan het stuur, zodat als u even wilt stoppen voor een foto, u de camera zo bij de hand heeft. In een stuurtas neemt u ook gemakkelijk belangrijke spullen als een mobiele telefoon en portemonnee mee. In de AGU Ventura stuurtas bijvoorbeeld kunt u zelfs uw telefoon kwijt in het doorzichtige vakje bovenop de tas. Maar ook de iets ruimere Willex 1200 stuurfietstas is een goede keuze voor dauwtrappers. Ook in deze tas kunt u bovenop uw mobiele telefoon (of routekaart) kwijt.

 

AGU Stuurtas Ventura 110                                       Willex Stuurfietstas 1200 Zwart

 

 

 

 

 

Wilt u meer inspiratie? Kijk eens rond in onze webshop. We bieden ruime keuze in kwalitatief hoogwaardige, scherp geprijsde fietstassen én fietsaccessoires. Heeft u een vraag? U vindt onze contactgegevens onderaan de pagina!