Speed pedelec helm kopen

  • Geplaatst op
Speed pedelec helm kopen

De speed pedelec helm is per 2023 ook voor snorscooters verplicht.

Per 1 januari 2023 is de helmplicht voor snorscooters en snorfietsen een feit. Een goedgekeurde speed pedelec helm kopen, kan op Fietsparadijs.com.


Een wettelijk goedgekeurde speed pedelec helm heeft de code NTA 8776:2016. Deze zijn hier te vinden. Ze zijn ook geschikt voor snorscooters en voor overige, minder snelle e-bikes.


Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft deze wettelijke verplichting in juli 2022 bekrachtigd, met een ingangsdatum van 1 januari. In Amsterdam en Utrecht gold al langer de verplichting voor snorfietsers om op bepaalde plaatsen op de rijbaan te rijden en een goedgekeurde bromfietshelm te dragen. Vanaf 2023 geldt de helmplicht ook voor snorfietsers op fietspaden. De officiële aankondiging is te lezen op de site van de overheid.

Meerwaarde speed pedelec helm ten opzichte van brommerhelm

Het dragen van een goedgekeurde brommerhelm of speed pedelec helm voorkomt (ernstig) hoofdletsel bij ongelukken. Speed pedelec helmen hebben daarbij het extra voordeel van de aanwezigheid van een groter beschermingsgebied voor het hoofd. Verder is het schild ervan bestand tegen grotere klappen dan de gemiddelde helm. Bovendien biedt een EPS schok-absorptielaag belangrijke aanvullende bescherming bij het achterhoofd en de slapen.

 

Een speed pedelec helm is er voor bikes die een snelheid kunnen bereiken van 45 kilometer per uur. Ze zijn lichter en ventileren beter dan bijvoorbeeld een motorhelm / integraalhelm.


Onze lichtgewicht helmen voor speed pedelec, snorscooters en e-bikes zijn goed geoutilleerd én zijn zeer uitgekiend als het gaat om ventilatie. Een vizier met zonwering, uitneembare en wasbare binnenkussentjes, plus verstelbare binnenring is veelal de standaard. Bekijk onze online afdeling met speed pedelec helmen voor meer details, prijzen, advies en informatie.


Speed Pedelec HelmenSpeed pedelec: niet alleen een must, óók verplicht

Een Speed Pedelec is een zogenaamde high speed e-bike. Deze fiets haalt snelheden tot 45 km per uur. Met zulke snelheden is een goede helm niet alleen een must, maar dus ook wettelijk verplicht. Na de wetswijziging per januari 2023 is het voor berijders van snorfietsen mogelijk verleidelijk om in plaats daarvan op een e-bike te stappen. De helmplicht is immers (ook) op een snorscooter binnenkort een vaststaand feit. Zowel voor de snorfiets als e-bikes is het dragen van de speed pedelec helm verstandig, want veilig.


Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft becijferd dat dragers van een helm op de motorfiets bijna 70 procent minder kans op ernstig hoofdletsel hebben, en ongeveer 40 procent minder kans op dodelijk letsel.

Voldoende productie en verkoop van speed pedelec helmen

De vraag aan speed pedelec helmen in Nederland zal, mede door de aangekondigde wet, toenemen. Fietsparadijs.com heeft deze helmen op voorraad en zorgt voor een snelle verzending, met aandacht voor zorgvuldig verpakking. We hebben veel mooie, veilige speed pedelec helmen. Bekijk ons aanbod met ook veel betaalbare opties. Lees per product altijd de specificaties (met keurmerk) en beschrijving.