10 + 1 lentespullen voor de fiets!

  • Geplaatst op
10 + 1 lentespullen voor de fiets!

1001, ofwel duizend en één fietsaccessoires, ook voor de lente. Maar omdat dit aantal nu eenmaal wat veel is om hier voor het voetlicht te brengen, brengen we er gewoon even 10 + 1 voor het voetlicht. Oftewel tien en één fietsaccessoires. Gave fietsspullen en 'hulpmiddelen' om van de lente, met inachtneming van de coronamaatregelen, een verfrissend fietsseizoen proberen te maken. Tien attributen plus één aantrekkelijk fietsproduct dat we alvast extra graag in het lentezonnetje zetten!

NEEM ALTIJD DE MAATREGELEN IN ACHT IN DE HUIDIGE CORONACRISIS. Lees in dat kader ook ons andere blog: Coronacrisis: wel of niet fietsen?

 

Komen ze!

Overigens: in willekeurige volgorde. Want smaken en benodigdheden verschillen. Je vindt in dit lijstje in elk geval vast veel inspiratie om het juiste te vinden voor wat je graag bestellen wilt. Doe je dat vóór 22.00 uur, dan glijdt jouw gloednieuwe product morgen al door je vingers!

 


1) Een alltime classic

Wat doet-ie het altijd goed. Het zwarte fietskrat. Geen poeha, wel gemak. Achteloos neem je er de komende fietsmaanden van alles in mee. Naar school, naar werk of naar je club. Of kies je liever voor fleurig? Of voor een naturelle, houten krat waarin zelfs je milkshakeje past? Zie ons fietskrattenfestijn!

Zwart fietskrat

 

2) Klein slotje voor erbij

Zo'n ding dat niks weegt, weinig kost, best lang is maar toch zo compact als maar kan, omdat deze zich vanzelf oprolt. Zo'n mini slot dat je zo in je fietstas stopt, of standaard in je zadeltas. Nee, het is géén oersterk fietsslot dat elke dief tegenhoudt. Maar wél de dief die anders in de gelegenheid zou komen. Terwijl jij met je fiets in het zicht relaxt op het terras van je drankje nipt, weet je dat behalve je fiets óók de fietshelm van je kind én je fietsmand eerstelijns beschermd zijn tegen grijpgrage handen. Met zo'n klein, ideaal, multifunctioneel fietsslotje. 

 

Klein slotje voor fiets

 


3)
Stabiele fietsendrager

Van klein naar groot. Maar nog altijd zeer compact. Zoek je een fietsendrager om je (elektrische) fiets(en) achterop de auto veilig - en dus met een gerust hart - te kunnen meenemen naar het vertrekpunt van een ontspannende tocht? 

Fietsendrager

 


4) Kwaliteitsfiets j/m online!

Ook een gave kinderfiets past prima op zo'n moderne fietsendrager van sterke makelij. Voor verschillende jeugdige leeftijden is een betaalbare, maar hoge kwaliteitsfiets ook online zeer nabij!

Kinderfiets online

 

5) Prinsheerlijk navigeren met KLICKfix

Als er één merk is dat in een Top 10 voor fietsaccessoires voor de lente niet ontbreken mag, is het wel KLICKfix. De Duitse fabrikant maakt adapters in optima forma, voor ultra slimme bevestiging van allerlei accessoires, voornamelijk aan het stuur. Denk eens aan de routekaarthouder Sunny, een mobiele telefoonhouder of zelfs tablet bag! Of, van een ander merk, aan de Smartphone Bike Mount van Thule.

Routekaarthouder voor fiets

 

 

6) Prinsheerlijk navigeren met stuurtas

Met KLICKfix plaats je bijvoorbeeld ook een stuurtas in een tel of twee op je fiets of e-bike. Zoals in de lente en zomer misschien wel een stuurtas met een plek voor navigatie?

 

Stuurtas voor routekaart7) De allerlichtste van het land...

Maar we denken ook aan de achterzijde van de fiets. En aan jeugdige moeders en vaders, die gemak en lichtgewicht enorm op prijs stellen als het gaat om het veilig vervoeren van hun nog jonge kind. Al kennisgemaakt met de (in 2019) prijswinnende Qibbel Air, 's lands allerlichtste fietszitje voor achterop?


Heel licht fietszitje achterop8) Een ultra, ultra goede fietstas

Daar achterop de e-bike of traditionele fiets past ook een heerlijk luxe fietstas voor het maken van fantastische kilometers in het weekend of op vakantie. Een tas van kwaliteitsmerk Thule bijvoorbeeld. Of een tas van kwaliteitsmerk Vaude. In geweldige kleuren, maar vooral ook van geweldig materiaal en met uitgekiende eigenschappen. Om van te watertanden; óók - dankzij de waterdichtheid - als het eens keihard regent. 

 

Fietstas van Thule Fietstas van Thule9) Echt zo'n mand voor de lente...

Wie denkt aan de lente en aan fietsen, denkt aan een fietsmand. Welke het ook moge worden, blij word je er zéker van. Een rieten picknickmand, een kratmand met eventueel één van die lentekleurige hoezen... Leuk, leuk, leuk allemaal hoor!

Fietsmand met hoes voor de lente

 

10) Toe aan een nieuwe e-bike accu?

Wil je veelvuldig fietsen, maar dan wel elektrisch ondersteund? En dreigt de batterij het te begeven of is het wel klaar met de capaciteit ervan? Dan is het handig om te weten dat Fietsparadijs.com ook een goede, servicegerichte plek is voor het kopen van een nieuwe fietsaccu.

Fietsaccu online

 

+


11) "Ik ben (ook) vandaag zo vrolijk..."

In de zonnige schijnwerper, speciaal door onze fietstassenafdeling geselecteerd: de Beck Classic Drippie. Word je hier niet reuze vrolijk van?


Vrolijke fietstas voor de lente!

 


En o ja: 2 x een lente kassakoopje

Pak er als kassakoopje een fietsband reparatiesetje bij en wat slotspray. Zo behoud je de hele lenteperiode lang een soepele tred. Om alvast ontspannen richting de zomer te gaan!

Bandenplaksetje Slotspray