Fietskrat voor de kinderfiets

Een kinderfietskrat kopen? Een krat voor de fiets van een jongen of meisje is er met inhoudsmaten als 17, 20, 25, 27 en zelfs nog 30 liter. In alle kleuren van de regenboog. U plaatst zo'n krat met tiewraps snel en veilig vast, op de voordrager. Een fietskrat voor de kinderfiets is er van kunststof en van hout. De prijzen: vanaf (zo'n) 12,95 tot 24,95 euro.

Een kinderfietskrat is meestal een gewoon fietskrat, maar dan in een kleiner formaat. De jeugdigen onder ons komen met zo'n krat daardoor stoer en volwassen om de hoek (gefietst). De kwaliteit van een krat voor jongens of meisjes is gelijk aan het krat voor een fiets voor volwassenen. Ook de merken - zoals daar zijn Basil, Cordo, Wicked, Kerri, Lastpak, Steco, Fastrider en Urban Proof - zijn dezelfde.

Fietskrat op de kinderfiets


Alleen het formaat verschilt. Een kinderfietskrat moet immers passen op een kleinere fiets.
Het gaat hierbij meestal om een wielmaat van 24 inch. Er zijn verschillende inhoudsgroottes van de krat die hiervoor geschikt zijn. Mede afhankelijk van het merk zijn deze kleinere kratten voor kinderen er in elk geval in 17 liter, 20 liter, 25 liter, 27 liter en 30 liter. Deze laatste categorie is wel zo'n beetje het maximum, anders is sprake van een gewone fietskrat; voor grotere fietsen met grotere wielmaat.

Overigens kunnen ook volwassenen kiezen voor een kinderfietskrat, ofwel een kratmaatje kleiner. Zoals gezegd is er qua materiaal en overige kenmerken géén verschil. Het voordeel van een kleinere krat op de transportfiets voor volwassenen is dat deze - vanzelfsprekend - minder ruimte in beslag neemt. Met een compacter, net iets lichter krat is het ook net wat makkelijker fietsen. Maar wat eveneens een voordeel kan zijn: een kleiner fietskrat past doorgaans óók achterop!

Meestal echter wordt een fietskrat voorop geplaatst, op de voordrager. Deze is al standaard onderdeel van de transportfiets óf kan apart besteld en gemonteerd worden op een gewone fiets. Bij kinderfietsen komt het fietskrat sowieso terecht aan de voorzijde op de genoemde voordrager. Heeft de fiets van uw (klein)zoon of (klein)dochter er nog géén, dan kunt kijken bij 'Voordrager voor de kinderfiets'.

Hoe u het fietskrat op de voordrager plaatst is de volgende logische vraag. Het antwoord: eenvoudig met een paar (via een bestelling op deze webshop altijd meegeleverde) tiewraps. Een goede tip is ook deze bevestigingsset voor kratten en manden. Via beide methoden kunt u de krat eenvoudig stevig en veilig vastzetten.

Welke kleuren zijn er voor fietskratten voor kinderen? Nou, daar gaan we: naast traditioneel zwart en klassiek wit óók rood, grijs, roze, babyblauw, oranje, fluor koraalrood, oudroze, bruin, mint, legergroen, blauwgrijs, paars, pastel violet, kreefterig rood, pastel geel, zilver, pastel groen, pastel roze, oceaan blauw, donkergrijs, donkerbruin en nog heel wat kleuren en tinten méér.

Kinderkrat voorop de fiets

 

Wat kost een kinderfietskrat? Niet zo héél veel: voor maar ongeveer 12,95 euro heeft u al een leuke én goeie te pakken. Fastrider is bijvoorbeeld een goedkoop merk kinderkrat, evenals Lastpak en Urban Proof. Slechts net iets hoger liggen de prijzen van kleine kratten van bekende merken als Cordo en Kerri. Denk daarbij aan een kleine vijftien euro.

Daarnaast zijn er nog de houten kinderfietskratten. Soms zelfs met bekerhouder! Wicked is een bekend merk dat dit type kratten produceert. De kosten van deze kratten komen meestal iets boven de twintig euro uit. Zo'n houten krat is natuurlijk al helemaal bijzonder, zeker voor een jongen of meisje. En in zo'n bekerhouder past een (klein) bekertje drinken: gemakkelijk, maar vooral ook leuk voor onderweg.

Tip: nóg een bijzonder kleine fietskrat is de inklapbare / opvouwbare van het merk Steco. Deze iets lagere variant kan gebruikt worden door zowel kinderen als volwassenen; op fietsen voor laatstgenoemde leeftijdsgroep ook weer voorop én achterop.

 

Inklapbaar kinderfietskrat